ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ TURP ÇORBASI

Turp Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Turp Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 3 büyük turp
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı paprika biberi
  • 1 litre kaynamış su
  • 100 ml krema
  • 1 demet Frenk soğanı
  • 1 tutam maydanoz yaprağı
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Turp Çorbası Nasıl Yapılır?

Derin bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Soyup doğradığınız turpları ilave ederek sararıncaya kadar pişirin. Ezdiğiniz sarımsakları, doğradığınız soğanları da ekleyin. Baharatlarını koyup tatlandırın. Üzerine kaynar suyu ekleyerek pişirmeye devam edin. Turplar tamamen yumuşadığında ocaktan alın. el blenderinden geçirip kremayı ekleyin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!