Mantar Soslu Baget

Mantar Soslu Baget
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mantar Soslu Baget için

Malzemeler

  • 8 tavuk baget
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 400 gr kestane mantarı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 ml krema
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • Tuz
  • Karabiber
Mantar Soslu Baget

Nasıl Yapılır

Bagetleri fırın kabına alın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ekleyip harmanlayın ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları ince doğrayıp ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Un ilave edin ve birkaç dakika karıştırın. Son olarak kremayı ekleyerek 2-3 dakika daha pişirin ve sosu bagetlerin üzerine dökerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo