ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ MANTAR SOSLU BAGET

Mantar Soslu Baget

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Mantar Soslu Baget Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 tavuk baget
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 400 gr kestane mantarı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 ml krema
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • Tuz
  • Karabiber

Mantar Soslu Baget Nasıl Yapılır?

Bagetleri fırın kabına alın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ekleyip harmanlayın ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları ince doğrayıp ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Un ilave edin ve birkaç dakika karıştırın. Son olarak kremayı ekleyerek 2-3 dakika daha pişirin ve sosu bagetlerin üzerine dökerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!