ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ KESTANELİ TAVUK BAGET

Kestaneli Tavuk Baget

Kestaneli tavuk baget

Yüksek proteinli tavuk eti, kilo vermeye yardımcı olan besinlerden biridir. İçeriğinde bulunan lifler sayesinde yağ yakıcı özelliği de mevcuttur. Hazırsanız, kestaneli tavuk baget tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli Tavuk Baget Tarifi İçin malzemeler

  • 10 tavuk baget
  • 4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 dal biberiye
  • 3-4 küçük boy havuç
  • 1 kg taze ve mini patates
  • 15 kestane
  • 1 baş sarımsak
  • 10 arpacık soğan
  • 1 limon
  • 4-5 defne yaprağı
  • 200 ml su
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 demet maydanoz

Kestaneli Tavuk Baget Nasıl Yapılır?

  • Bagetleri tuz ve zeytinyağı ile iyice ovalayın. Üzerine sivri bir bıçak ucu ile küçük delikler açın ve bu deliklere taze biberiye dallarını yerleştirin.
  • Garnitürleri için patateslerin kabuklarını soymadan enine 2’ye kesin. Kestanelerin kabuğunda da enine ve boyuna bıçak yardımı ile kesikler oluşturun.
  • Havuçları ise uzunlamasına kesin. Sebzeleri, kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları ve diş diş ayırdığınız 1 baş sarımsağı fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine tavuk bagetleri yerleştirip, en son ince ince dilimlenmiş limonu ve dal maydanozları ekleyin.
  • Elma sirkesi ile 200 ml suyu malzemenin üzerine dökün. Fırın tepsisinin üzerini iyice kapatın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1.5 saat kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Özel gecelerde sofralardan eksik olmayan yoğurt sos marineli tavuk baget tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!