ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ FIRINDA TAVUK BAGET

Fırında Tavuk Baget

Fırında Tavuk Baget

Akşama şöyle sofraları şenlendirecek güzel bir tavuk baget yapmaya ne dersiniz? Evet dediğinizi duyar gibiyim. Hadi buyurun mutfağa alalım sizleri yemek bizi bekler.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

9 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Tavuk Baget Tarifi İçin malzemeler

  • 6 adet tavuk baget
  • 5-6 adet patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kimyon, köri, kırmızı biber (Ben çerkez biberi kullanıyorum çok güzel lezzet veriyor)
  • Arzu edilen baharatlar

Fırında Tavuk Baget Nasıl Yapılır?

  • Tavuklar güzelce yıkanır içleri iyice pişsin diye üzerlerine bıçakla kesikler atılır suyu süzülsün diye süzgece alınır.
  • Patateslerin kabukları soyulur halka halka doğranır ve geniş bir karıştırma kabına alınır üzerine suyu süzülen tavuklar da koyulur.
  • Sıvı yağ tuz ve diğer baharatlar eklenerek iyice karıştırılır.
  • Karıştırılan tavuk ve patatesler fırın tepsisine dizilir.
  • 250 derecede ızgara ayarında fırına koyulur.
  • Bir yüzü pişen tavuklar ve patatesler çevrilir diğer yüzü de pişince fırından çıkarılır.
  • Arzu edildiği gibi servis edilir. Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!