Fırında Tavuk Baget

Akşama şöyle sofraları şenlendirecek güzel bir tavuk baget yapmaya ne dersiniz? Evet dediğinizi duyar gibiyim. Hadi buyurun mutfağa alalım sizleri yemek bizi bekler.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Fırında Tavuk Baget Tarifi İçin malzemeler
- 6 adet tavuk baget
- 5-6 adet patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kimyon, köri, kırmızı biber (Ben çerkez biberi kullanıyorum çok güzel lezzet veriyor)
- Arzu edilen baharatlar
Fırında Tavuk Baget Nasıl Yapılır?
- Tavuklar güzelce yıkanır içleri iyice pişsin diye üzerlerine bıçakla kesikler atılır suyu süzülsün diye süzgece alınır.
- Patateslerin kabukları soyulur halka halka doğranır ve geniş bir karıştırma kabına alınır üzerine suyu süzülen tavuklar da koyulur.
- Sıvı yağ tuz ve diğer baharatlar eklenerek iyice karıştırılır.
- Karıştırılan tavuk ve patatesler fırın tepsisine dizilir.
- 250 derecede ızgara ayarında fırına koyulur.
- Bir yüzü pişen tavuklar ve patatesler çevrilir diğer yüzü de pişince fırından çıkarılır.
- Arzu edildiği gibi servis edilir. Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR