Tuzlu Hindistan Cevizli Panna Cotta

Tuzlu Hindistan Cevizli Panna Cotta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tuzlu Hindistan Cevizli Panna Cotta için

Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı su
  • 2 çay kaşığı toz jelatin
  • 400 g Hindistan cevizi sütü
  • 1/4 su bardağı Hindistan cevizi şekeri
  • 1/4 su bardağı akçaağaç şurubu (Veya bal)
  • 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı vanilya
Tuzlu Hindistan Cevizli Panna Cotta

Nasıl Yapılır

  1. Suyu küçük bir kaseye dökün ve üzerine jelatini ekleyip 10 dakika suda bekletin.
  2. Diğer taraftan Hindistan cevizi şekeri ve 1/4 su bardağı Hindistan cevizi sütünü bir tencerede karıştırın ve orta ısıda Hindistan cevizi şekeri çözülünceye kadar karıştırarak ısıtmaya devam edin. Kaynadıktan sonra yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Ardından kalan Hindistan cevizi sütünü, akçaağaç şurubunu ve deniz tuzunu tencereye ilave edin. Tuz eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Kısık ateşte pişirdiğiniz karışıma jelatini de ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamasına izin vermeden jelatin ve Hindistan cevizi şekeri tamamen eriyince ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Pişen karışımı 4 küçük servis kasesine paylaştırın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alıp, en az 4-5 saat bekletin. Hindistan cevizi rendesi ve biraz deniz tuzu serperek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo