ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ TUZLU HİNDİSTAN CEVİZLİ PANNA COTTA

Tuzlu Hindistan Cevizli Panna Cotta

Tuzlu hindistan cevizli panna cotta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tuzlu Hindistan Cevizli Panna Cotta Tarifi İçin malzemeler

  • 2 çorba kaşığı su
  • 2 çay kaşığı toz jelatin
  • 400 g Hindistan cevizi sütü
  • 1/4 su bardağı Hindistan cevizi şekeri
  • 1/4 su bardağı akçaağaç şurubu (Veya bal)
  • 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı vanilya

Tuzlu Hindistan Cevizli Panna Cotta Nasıl Yapılır?

  • Suyu küçük bir kaseye dökün ve üzerine jelatini ekleyip 10 dakika suda bekletin.
  • Diğer taraftan Hindistan cevizi şekeri ve 1/4 su bardağı Hindistan cevizi sütünü bir tencerede karıştırın ve orta ısıda Hindistan cevizi şekeri çözülünceye kadar karıştırarak ısıtmaya devam edin. Kaynadıktan sonra yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Ardından kalan Hindistan cevizi sütünü, akçaağaç şurubunu ve deniz tuzunu tencereye ilave edin. Tuz eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Kısık ateşte pişirdiğiniz karışıma jelatini de ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamasına izin vermeden jelatin ve Hindistan cevizi şekeri tamamen eriyince ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Pişen karışımı 4 küçük servis kasesine paylaştırın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alıp, en az 4-5 saat bekletin. Hindistan cevizi rendesi ve biraz deniz tuzu serperek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!