Omuz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Omuz ağrısı yanlış hareketler, iltihaplanma, yırtılma ve bursit gibi nedenlerle görülebilir. Peki, omuz ağrısına ne iyi gelir? İşte, omuz ağrısı için deneyebileceğiniz 6 farklı yöntem:
Omuz Ağrısına Ne İyi Gelir?
09 Kasım 2023, 11:11

Omuz ağrısı kıkırdak, bağ, kas, sinir veya tendonları içerebilir. Aynı zamanda kürek kemiğini, boynu, kolu ve eli de içerebilir. Genellikle yaşla birlikte eklemlerde görülen aşınma veya yanlış hareket sonucu ortaya çıkan omuz ağrısının iyileşmesi 8 haftayı bulabilir. Kan dolaşımındaki bozulmalar, intihaplanmalar, kılıf yırtılmaları omuz ağrısının altında yatan sebepler arasındadır. Omuz ağrısını iyileştirmek veya azaltmak için evde yapabileceklerinizi yazımızda derledik. Ancak bu yöntemleri denemeden önce mutlaka doktorunuzla konuşmanız gerektiğiniz unutmayın. 

Omuz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Sağlık sitesi Healthline'ın haberine göre omuz ağrısı için evde yapabilecekleriniz şu şekildedir;

  1. Soğuk kompres

Soğuk kompresler omuzdaki şişliğin azalmasına yardımcı olabilir. Soğutma aynı zamanda keskin ağrının uyuşmasına da yardımcı olur. Günde beş defaya kadar 20 dakikaya kadar buz paketi uygulayın. Dondurulmuş bir jel paketi, plastik bir torba içinde buz küpleri veya bir torba dondurulmuş gıda kullanın. Soğuk paketi yumuşak bir havluya sarın. Doğrudan cilde soğuk paket uygulamayın.

  1. Sargı

Şişliği ve ağrıyı azaltmak için omzunuzu elastik bir tıbbi bandajla sarın. Soğuk kompresyon bandajı veya normal bir ACE bandajı kullanın. Ayrıca eczaneden omuz askısı da alabilirsiniz. Kolunuz veya eliniz uyuşmaya veya karıncalanmaya başlarsa veya maviye dönerse kompresyon bandajını gevşetin. Bandajı çok sıkı sarmak, kan akışını engeller ve ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

omuz ağrısı

  1. Isı terapisi

Isı, gergin kasların gevşemesine ve sert omuzun yumuşamasına yardımcı olur. Omuzdaki kas ağrısı ve artrite yardımcı olabilir. Isıtılmış bir havlu, ısıtma yastığı veya sıcak su şişesi kullanın.

  1. Kas gevşetici

Omuz eklemi çevresinde kas gerginliği veya spazm varsa kas gevşeticiler ağrının tedavisinde yardımcı olabilir. Kas gevşetici ilaç ve kremleri, doktorun yazdığı reçeteye göre alabilirsiniz.

  1. Dinlenme

Omuz ağrısına neden olabilecek aktiviteyi durdurun veya değiştirin. Omuzu yavaşça hareket ettirmek önemlidir. Bu omuz kaslarının güçlü ve esnek kalmasına yardımcı olur. Omuz ağrısının şiddetli olduğu dönemlerde mutlaka dinlenin. 

  1. Esneme hareketleri

Esneme hareketlerini yapmak için oturun veya ayakta durun. Parmaklarınızı önünüzde birleştirin. Dirseklerinizi bükün ve kollarınızı başınızın üzerine kaldırın. Ellerinizi başınızın üstüne veya arkasına da koyabilirsiniz. Dirseklerinizi geriye doğru hareket ettirmek için kürek kemiklerinizi yavaşça birbirine doğru sıkın. 20 tekrara kadar devam edin. Günde 5 ila 10 kez tekrarlayın.

omuz ağrısı

Ne Zaman Doktora Gitmeliyiz?

  1. Geçmeyen ağrı: Omuz ağrısı dinlenme ve ilaç tedavisine rağmen geçmiyorsa
  2. Tekrarlama: Birden fazla omuz ağrınız varsa ve sürekli tekrarlıyorsa
  3. Sertlik: Kolunuzu normal bir şekilde kaldırıp oynatamıyorsanız
  4. Omzunuzun kaydığını veya çıkmış olduğunu düşünüyorsanız en kısa zamanda doktora başvurun.

Şunlara da göz atın;

  1. Omuz ağrısı neden olur?
  2. Kulunç ağrısı nasıl geçer?
  3. Kol ağrısına ne iyi gelir?
  4. Boyun ağrısına ne iyi gelir?
  5. Bel ağrısı nasıl geçer?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo