Kol Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kol ağrısı neden olur, nasıl geçer? Kol ağrısına hangi yağlar iyi gelir? Kol ağrısı için egzersiz yapılır mı? İşte, Fizyoterapist Necdet Döner'den kol ağrısı ve çözüm önerileri:
Kol Ağrısına Ne İyi Gelir?
04 Şubat 2022, 18:04

Kol ağrısı kolda bulunan kemiklerden (humerus, radius ve ulnar) kaynaklı veya kol bölgesindeki yumuşak dokulara bağlı ağrı oluşabilmektedir. Aşırı zorlanma , tekrarlayan iş aktiviteleri , iltihabi durum gibi nedenlerden kaynaklı olmaktadır. Bazen boyun fıtığından kaynaklı kolunuza doğru yayılan bir ağrı da oluşabilir. Kol ağrısı şikayetiniz varsa öncelikli olarak hekiminize başvurmanız gerekmektedir.

Kol Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kol ağrısında en güzel yöntemlerden biri buz uygulaması diğeri istirahattir. Ağrılı bölgenizde ödem varsa günde 2 kez 15 dakika boyunca buz uygulaması yapabilirsiniz. Bununla beraber  kolunuzu kalp seviyesinin üzerinde tutmanız kan dolaşımını arttırarak ağrıyı azaltmada yardımcı olacak yöntemdir.

Kol Ağrısı İçin Hangi Egzersizler Yapılır?

Kol ağrısında germe hareketleri ile kolunuzun rahatlamasını sağlayabilirsiniz böylelikle ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Sağ kolunuzun dirseğini sol elinizle çekin 10 saniye tutun ve gevşeyin. Bunu 15 tekrar yapın. Ardından sol kolunuzun dirseğini sağ elinizle çekin 10 saniye tutun ve gevşeyin. Günde 2-3 kez egzersizleri tekrarlayabilirsiniz.



Kol Ağrısına Hangi Yağlar İyi Gelir?

Hindistan cevizi yağını ağrılı kolunuza masaj yapabilirsiniz. Hindistan cevizi yağının ağrı azaltıcı ve hücre yenileyici özelliği ile ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Günde 1 veya 2 kez uygulayabilirsiniz.

Diğer alternatif yağ zeytinyağıdır. Zeytinyağı kan dolaşımını arttırır ve ağrıyı azaltır. Ağrılı bölgeye yavaş dairesel hareketlerle masaj yapabilirsiniz.


Önemli Not: Yağların alerjik reaksiyon verebileceğini unutmayalım. Kullanırken dikkatli olmanızda fayda var.


Şunlara da göz atın;

  1. Bacak ağrısına ne iyi gelir?
  2. Kasık ağrısı neden olur?
  3. Sırt ağrısı neden olur?
  4. Boyun ağrısına ne iyi gelir?
  5. Bel ağrısı nasıl geçer?
Kategoriler
Lezzet Logo