Bel Ağrısı Nasıl Geçer?

Bel ağrısına ne iyi gelir? Bel ağrısı nasıl geçer? Bel ağrısı için hangi yağlar kullanılmalı? İşte, Fizyoterapist Necdet Döner'den bel ağrısı için uygulayabileceğiniz yöntemler:
Bel Ağrısı Nasıl Geçer?
20 Aralık 2021, 13:08

Yetişkin nüfusun hayatı boyunca mutlaka bel ağrısı deneyimi olmuştur. Günümüzde her 10 kişiden 9’u bel ağrısını yaşamıştır. Kişilerin hayatını ciddi derecede etkileyen bel ağrısı günümüzde ciddi bir sağlık problemidir. Bel ağrılarının büyük kısmı mekanik dediğimiz kas ve eklem zorlanmasına bağlı oluşmaktadır. İnsanlar şu hatayı çok yapıyorlar. Ben şunu yaptım bel ağrım geçti sende bunu yap tarzında söylemler duyuyorum. Size iyi gelen bir yöntem bir başkasına iyi gelmeyebilir. İlk önce şikayetiniz başladığında doktorunuza başvurunuz. Doktorunuz zaten teşhisi koyduktan sonra gerekli görürse  fizyoterapiste yönlendirecektir.

Bel Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

  1. Kas ve eklem zorlanmasına bağlı
  2. Visseral (iç organ) problemler
  3. Psikojenik faktörler
  4. Kas spazmı
  5. İltihabi faktörler
  6. Hareketsiz yaşam ve fazla kilo
  7. Yanlış yatak ve yanlış uyku pozisyonu gibi nedenler sayabiliriz.

Bel Ağrısı Nasıl Geçer?

Bel bölgesinde bulunan adele grubunu güçlendirmemiz ve buna yönelik evde yapabileceğiniz egzersizlerden biraz bahsetmek istiyorum. Çünkü zayıf kas grubu sakatlık yaşamaya çok uygundur. Bundan dolayı gün içerisinde daha rahat ağrısız bir şekilde sürdürebilmek için egzersiz yapmaya gayret edelim.

  1. Önce vücudumuzu ısındıralım ardından kobra pozu dediğimiz hareketle başlayalım.
  2. Yüz üstü uzanın ayaklarınızı kaldırmadan ellerinizi yere koyarak başınızı yukarı doğru kaldırın son noktaya geldiğimizde 10 saniye bekleyin ve bunu 8-10 kez tekrarlayın.
  3. Hareketi yaparken nefesinizi tutmamaya özen gösterin. Diğer hareketimiz yoga hareketlerinden yine balasana hareketidir.
  4. Bel çevresindeki kasların esnemesini sağlayan harekettir.
  5. Ellerinizi öne doğru uzatın ve yere uzatın, dizlerinizi bükün ve üzerine oturmaya çalışın son noktaya geldiğinizde o gerginliği hissedin 15-20 saniye bu şekilde kalın ve 8-10 kez tekrarlayın.
  6. Vücudu esnettikten sonra Sırt üstü uzanın dizlerinizi bükün ardından kalçanızı yukarı doğru kaldırın 8-10 saniye tutun ve 10 kez tekrarlayın.

Bel Ağrısına Hangi Yağ İyi Gelir?

Yağlar dâhil her tür bitkinin kullanımının alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini unutmayın. Yağla masaj tam anlamıyla tedavi etmese de kasların gevşemesinde size yardımcı olacaktır. Doğal zeytinyağı veya kantaron yağıyla ağrılı bölgenize 15 dakika boyunca masaj yapınız. Kas gerginliği için bir alternatif yağ da kekik yağıdır. Artrit, kas ve eklem ağrılarında kullanılabilen yağdır. Bir kaseye organik zeytinyağı koyun  içerisine 10-15 damla kekik yağı damlatın bunu ağrılı bölgenize yavaşça masaj yapın. 


Şunlara da göz atın;

  1. Bel ağrısı neden olur?
  2. Varis ağrılarına ne iyi gelir?
  3. Bacak ağrısına ne iyi gelir?
  4. Baş ağrısına ne iyi gelir?
  5. Karın ağrısı nasıl geçer?
Kategoriler
Lezzet Logo