ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER NEFİS CİĞER TARİFLERİ: LOKUM GİBİ KIVAMIYLA 13 FARKLI CİĞER TARİFİ

NEFİS CİĞER TARİFLERİ: LOKUM GİBİ KIVAMIYLA 13 FARKLI CİĞER TARİFİ

Ciğer nasıl yapılır? Ciğer hangi yemeklerde kullanılır? İşte, lokum gibi kıvamıyla ağzınızı sulandıracak birbirinden lezzetli ve pratik 13 nefis ciğer tarifi:
Nefis Ciğer Tarifleri: Lokum Gibi Kıvamıyla 13 Farklı Ciğer Tarifi

Türk mutfağında ve Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilen ciğer, sakatat çeşitleri arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Ciğer denildiğinde ilk akla gelen şehrimiz Edirne olsa da, hemen hemen her yörede farklı çeşitleriyle sunulur. Öyle ki bazı yörelerde kahvaltı olarak bile tüketilir. İçeriğinde bol miktarda demir minerali barındıran ciğer, B12 ve folik asit bakımından da zengindir. Ayrıca antioksidan özelliği ile vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Peki, ciğerle hangi yemekler yapılabilir? İşte, lokum gibi kıvamıyla 13 farklı ciğer tarifi:



Daha önce söylediğimiz gibi ciğer denildiğinde ilk akla gelen yer elbette Edirne'dir. Edirne mutfağının meşhur tava ciğerini evde kendi ellerinizle hazırlamak isterseniz, yapımı yalnızca 15 dakika süren tarifimize göz atabilirsiniz.



Kuyruk yağı ve kuzu ciğeri ile hazırlanan bu yemek, şişe dizilerek pişirilir. İsteğe göre hem fırında, hem de ızgarada pişirilen kuzu ciğeri, lavaş ve bol soğan eşliğinde sunulur.



Vücuda enerji vermesiyle bilinen koyun ciğerini, ince ince keserek nefis bir yemek hazırlamaya ne dersiniz? Ortalama 20 dakikada hazırlanan yaprak ciğeri pilav ve yeşil salata eşliğinde sunabilirsiniz.



Hem ekonomik, hem de lezzetli bir tarif arayanlar için önerimiz, tavuk ciğeri. Baharatlarla harmanlanan ve tavada pişirilen tavuk ciğerini, pilav eşliğinde sunabilirsiniz.



Koyun gömleği, akciğer ve karaciğer ile hazırlanan ciğer sarma, Trakya'nın meşhur lezzetlerinden biridir. Fırında pişirilen ciğer sarma, domates ve salata eşliğinde sunulur.



En sevilen sokak lezzetleri arasında yer alan Arnavut ciğeri, dana veya kuzu ciğerinden hazırlanır. Genellikle ekmek arasında servis edilen Arnavut ciğeri, patates püresi ve sumaklı soğan eşliğinde sunulabilir.



Kayseri mutfağına özgü bir yemek olan akciğerli yaprak sarma, asma yaprağı ve pirinçli harç ile hazırlanır. Yaprak sarmada kullanılan ciğer, kıyma haline getirilir. Hazırlanan sarmalar limon dilimleri ile birlikte sunulur.