ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KUZU CİĞERİ GÜVECİ

Kuzu ciğeri güveci

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu ciğeri güveci tarifi için malzemeler

  • 500 gr kuzu ciğeri
  • 1 soğan
  • 5 havuç
  • 5 sivribiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 50 gr margarin
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Kuzu ciğeri güveci Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip...

Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Biberler ve maydanozu temizleyip kıyın. Maydanozu daha sonra kullanmak üzere ayırın. Bir kapta biber salçası, şeker, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Margarini güveç kabında eritip soğanı kavurun.Biber ve havuçları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp bir kenarda ılınmaya bırakın.

Kuzu ciğeri ve sebzeleri güvece aktarın. Üzerine salçalı karışımı gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Güveci fırından alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine kıyılmış maydanoz
serpiştirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:47:04

tariflerinizi yakından takip eden biriyim. Teşekkür ederiz emekleriniz için.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.