Kuzu Ciğeri Güveci

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Kuzu Ciğeri Güveci Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr kuzu ciğeri
- 1 soğan
- 5 havuç
- 5 sivribiber
- Yarım demet maydanoz
- 50 gr margarin
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tozşeker
- Tuz
- karabiber
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kuzu Ciğeri Güveci Nasıl Yapılır?
- Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Biberler ve maydanozu temizleyip kıyın.
- Maydanozu daha sonra kullanmak üzere ayırın. Bir kapta biber salçası, şeker, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Margarini güveç kabında eritip soğanı kavurun.Biber ve havuçları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp bir kenarda ılınmaya bırakın.
- Kuzu ciğeri ve sebzeleri güvece aktarın. Üzerine salçalı karışımı gezdirerek dökün.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Güveci fırından alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR