ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU CİĞERİ GÜVECİ

Kuzu Ciğeri Güveci

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu Ciğeri Güveci Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuzu ciğeri
  • 1 soğan
  • 5 havuç
  • 5 sivribiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 50 gr margarin
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Kuzu Ciğeri Güveci Nasıl Yapılır?

  • Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Biberler ve maydanozu temizleyip kıyın.
  • Maydanozu daha sonra kullanmak üzere ayırın. Bir kapta biber salçası, şeker, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Margarini güveç kabında eritip soğanı kavurun.Biber ve havuçları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp bir kenarda ılınmaya bırakın.
  • Kuzu ciğeri ve sebzeleri güvece aktarın. Üzerine salçalı karışımı gezdirerek dökün.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Güveci fırından alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!