Kuzu Ciğeri Güveci

Kuzu Ciğeri Güveci
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kuzu Ciğeri Güveci için

Malzemeler

  • 500 gr kuzu ciğeri
  • 1 soğan
  • 5 havuç
  • 5 sivribiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 50 gr margarin
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kuzu Ciğeri Güveci

Nasıl Yapılır

  1. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Biberler ve maydanozu temizleyip kıyın.
  2. Maydanozu daha sonra kullanmak üzere ayırın. Bir kapta biber salçası, şeker, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.
  3. Margarini güveç kabında eritip soğanı kavurun.Biber ve havuçları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp bir kenarda ılınmaya bırakın.
  4. Kuzu ciğeri ve sebzeleri güvece aktarın. Üzerine salçalı karışımı gezdirerek dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Güveci fırından alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo