ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ CİĞER KÖFTESİ

Ciğer Köftesi

Ciğer köftesi, Doğu Anadolu'nun özgün yemekleri arasındadır. Bazı yörelerde 'ciğer taplaması' olarak bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis ciğer köftesi nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ciğer Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gr karaciğer
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Reyhan
  • Kırmızı toz biber
  • 50 gr tereyağı

Ciğer Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Karaciğeri mutfak robotunda kıyma haline getirin. Bulguru bir kaseye alıp ıslatacak kadar ılık su ekleyin. Soğanın kabuğunu soyup kıyın.
  • Maydanozu temizleyip kıyın. Soğan, maydanoz, tuz, kırmızı toz biber ve reyhanı bulgura ekleyip yoğurun. Karaciğeri ilave edip 10 dakika daha yoğurun.
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Tereyağını tavada eritip köfteleri kızartın.
  • Fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!