Ciğer Köftesi

Ciğer Köftesi
18 Eylül 2020

Ciğer köftesi, Doğu Anadolu'nun özgün yemekleri arasındadır. Bazı yörelerde 'ciğer taplaması' olarak bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis ciğer köftesi nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ciğer Köftesi için

Malzemeler

  • 150 gr karaciğer
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Reyhan
  • Kırmızı toz biber
  • 50 gr tereyağı
Ciğer Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Karaciğeri mutfak robotunda kıyma haline getirin. Bulguru bir kaseye alıp ıslatacak kadar ılık su ekleyin. Soğanın kabuğunu soyup kıyın.
  2. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğan, maydanoz, tuz, kırmızı toz biber ve reyhanı bulgura ekleyip yoğurun. Karaciğeri ilave edip 10 dakika daha yoğurun.
  3. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Tereyağını tavada eritip köfteleri kızartın.
  4. Fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo