ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ MASTERCHEF KLASİĞİ 9 MEZE TARİFİ

MASTERCHEF KLASİĞİ 9 MEZE TARİFİ

Masterchef 2021'in 53. bölümünde yarışmacılardan meze tarifleri isteniyor. İşte, Masterchef klasiği haline gelen 9 nefis meze tarifi:
Masterchef Klasiği 9 Meze Tarifi

Danilo Şef, Mehmet Şef ve Somer Şef'in jüliriğini üstlendiği Masterchef Türkiye'nin 53. bölümünde yarışmacılar takım oyunu için mücadele ediyor. Şefler, takım oyunu için Türk mutfağına damgasını vuran 'meze tarifleri' konseptini belirledi. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz Masterchef klasiği haline gelen 9 nefis meze tarifi:


İç harcı pirinç, nane, dereotu, vişne ve dolmalık fıstık ile hazırlanan vişneli yaprak sarma, ana yemeklerin yanında meze olarak sunulur. Vişneli yaprak sarma, zeytinyağlı olduğu için hafiftir.


Antep, Hatay, Şanlıurfa ve Adana mutfağında meşhur olan içli köfte, kızartma usulüyle pişirilir. İç harcı kıyma, ceviz ve soğan ile doldurulan içli köfte, yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulur ve limonla birlikte tüketilir.


Jumbo karides, tereyağı ve sarımsak ile hazırlanan karides tava, düşük kalorili ve lezzetli bir yemektir. Limon, maydanoz ve karabiber ile zenginleştirilir.


Kırmızı mercimek ve ince bulgur ile hazırlanan mercimek köftesi, Türk mutfağının en sevilen klasiklerindendir. Gün sohbetlerinde ve misafir ağırlarken de servis edilen mercimek köftesi, marul ve limon eşliğinde ikram edilir. 


Balkan mutfağında çok popüler olan paçanga böreği, ortalama 30-40 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Genellikle iç harcında kaşar peyniri ve çemensiz pastırma kullanılır. Hazırlanan börekler tavada kızartıldıktan sonra sıcak bir şekilde servis edilir.


Meze denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de favadır. Ege ve Yunan mutfağında çok sevilen fava, kuru bakla, dereotu ve zeytinyağı ile hazırlanır. Porsiyonu yaklaşık 115 kalori olan fava, özellikle balık yemeklerinin yanında servis edilir.


Yapımında levrek, soğan, hardal ve sirke kullanılan levrek marin, balık severlerin sık sık tükettiği bir meze türüdür. Hazırlaması 20, pişirmesi 15 dakika süren levrek marin, isteğe göre portakal suyuyla zenginleştirilebilir.


Kimi zaman kahvaltıda, kimi zaman ise akşam yemeğinde sunulan yaprak ciğer, ortalama 20 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Kekik, karabiber, pul biber ve sumak gibi baharatlarla zenginleştirilen yaprak ciğer, koyun etinden hazırlanır.