Masterchef Türkiye'nin 104. bölümünde Mehmet Şef, Somer Şef ve Danilo Şef, yarışmacılardan 6 farklı yöresel yemek hazırlamalarını istedi. Düello şeklinde yapılacak olan yarışmada, birbirinden lezzetli yemeklere yer verildi. İşte, Masterchef 104. bölümünde çıkan yöresel tarifler:
Güneydoğu'nun çok sevilen lezzetiyle listeye başlıyoruz. İç harcı kıyma ile doldurulan içli köfte, hem kızartma, hem de haşlama usulüyle pişirilir. Bazı yörelerde 'oruk' ismiyle de bilinir.
İsminden anlaşılacağı üzere Kayseri mutfağıyla özdeşleşen mantı, ince hamur ve kıymalı harç ile doldurulur. Bohça şekli verilen mantılar, haşlandıktan sonra sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulur.
Muhteşem ikili olarak bilinen pilav ve karnıyarık, akşam menülerinin en lezzetli yemeklerinden biridir. İsteğe göre yanında bir kase yoğurtla birlikte sunabilirsiniz.
Balkan mutfağında çok sevilen paçanga böreği, pastırma ve kaşar peyniri ile hazırlanır. İsteğe göre hazır yufka ile hazırlanan bu böreği, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Bodrum ile özdeşleşen çökertme kebabı, ince ince dilimlenmiş biftek ve kibrit patates ile hazırlanır. Kebabın üzeri yoğurt ve domates sosuyla zenginleştirilir.
Adana mutfağıyla özdeşleşen taş kadayıf tatlısı, cevizli iç harç ile doldurulur. Üzeri şerbet ile zenginleştirilen bu tatlı, 'yassı kadayıf' olarak da bilinir.
Daha fazlası için masterchef yemeklerine göz atın.