ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SOMONLU BLİNİ

Somonlu Blini

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Somonlu Blini Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 100 gr un
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 dilim somon füme
  • Frenk soğanı

Somonlu Blini Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, süt, yağ ve tuzu bir kaseye alıp çırpın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp azar azar ilave ederek karıştırın. Gerekirse un ilavesi yapın.
  • Tavayı ısıtın. Hamurdan 1 yemek kaşığı kadar alıp tavaya dökün. 30-35 saniye bekleyip spatula ile diğer yüzünü çevirip pişirin. Tavadan alarak soğumaya bırakın.
  • Labne peynirini bir kasede çatalla pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve blinilerin üzerine paylaştırın.
  • Somon fümeyi kalın şeritler halinde doğrayıp peynirlerin kenarına doğru yerleştirin. Frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.