Somonlu Blini

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Somonlu Blini Tarifi İçin malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 100 gr un
- 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Tuz
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 1 dilim somon füme
- Frenk soğanı
Somonlu Blini Nasıl Yapılır?
- Yumurta, süt, yağ ve tuzu bir kaseye alıp çırpın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp azar azar ilave ederek karıştırın. Gerekirse un ilavesi yapın.
- Tavayı ısıtın. Hamurdan 1 yemek kaşığı kadar alıp tavaya dökün. 30-35 saniye bekleyip spatula ile diğer yüzünü çevirip pişirin. Tavadan alarak soğumaya bırakın.
- Labne peynirini bir kasede çatalla pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve blinilerin üzerine paylaştırın.
- Somon fümeyi kalın şeritler halinde doğrayıp peynirlerin kenarına doğru yerleştirin. Frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR