ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SOMONLU BLİNİ

Somonlu Blini

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Somonlu Blini Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 100 gr un
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 dilim somon füme
  • Frenk soğanı

Somonlu Blini Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, süt, yağ ve tuzu bir kaseye alıp çırpın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp azar azar ilave ederek karıştırın. Gerekirse un ilavesi yapın.
  • Tavayı ısıtın. Hamurdan 1 yemek kaşığı kadar alıp tavaya dökün. 30-35 saniye bekleyip spatula ile diğer yüzünü çevirip pişirin. Tavadan alarak soğumaya bırakın.
  • Labne peynirini bir kasede çatalla pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve blinilerin üzerine paylaştırın.
  • Somon fümeyi kalın şeritler halinde doğrayıp peynirlerin kenarına doğru yerleştirin. Frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!