ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER AKITMA

Akıtma

Akıtma

Sabah kahvaltılarının en lezzetli eşlikçisi olan akıtma; un, yumurta ve süt ile kolayca hazırlanır. Tüm malzemelerin karıştırılıp yapışmaz tavada pişirilmesiyle sofralardaki baş köşeyi alır. Hazırladığınız akıtmaları, çeşit çeşit reçeller ile birlikte servis edebilirsiniz. Krep ile çok benzerlik gösteren akıtmayı pişirdikten sonra size yalnızca afiyetle yemesi kalıyor. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, ev yapımı akıtma tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak kahvaltı sofralarına çok yakışacak sebzeli krep veya nefis pişi tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Akıtma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı su
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz

Akıtma Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumurtaları geniş bir kap içine kırın ve çırpın.
  • Üzerine süt, su, zeytinyağı, un, tuz ve şekeri de ekleyerek malzemeler kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Malzemeler özdeşleştiğinde 15 dakika buzdolabında bekletin.
  • Orta boyutlarda bir adet tavayı ısıtın, üzerine peçete ile yağ sürün.
  • Dolaptan çıkardığınız akıtma harcını son bir kez karıştırdıktan sonra, bir kepçe alın ve tavaya dökün.
  • Tavayı sağa sola hareket ettirerek harcın her tarafa yayılmasını sağlayın.
  • Akıtmanın üstü göz göz olmaya başladığında diğer yüzünü çevirin.
  • İki yüz de eşit miktarda piştikten sonra servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Akıtma Tarifinin Püf Noktaları ve Servis Önerisi

  • Öncelikle akıtmanın kıvamı çok koyu olursa, süt ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.
  • Sulu kıvamlarda ise yavaş yavaş un eklemek olumlu sonuç verecektir.
  • Akıtmayı pişirirken kullanacağınız tavanın yapışmaz tava olmasına özen gösterin. Bu sayede iki tarafı da yakmadan pişirebilirsiniz.
  • Hazırladığınız akıtmaları peynir, çikolata ve reçel ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Kahvaltı sofralarını renklendirmek için, ev yapımı reçel tariflerimize göz atmayı unutmayın.

1 Porsiyon Akıtma Kaç Kalori?

  • Orta boyutlardaki bir adet akıtma, yaklaşık 130 kaloridir. Karbonhidrat içerdiği için ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!