Kuşkonmaz Haşlama

Kuşkonmaz Haşlama
24 Kasım 2020

K vitamini deposu olarak bilinen kuşkonmaz, A ve C vitamini de içerir. Bununla birlikte manganez, fosfor, folat ve potasyum mineralleri de barındırır. Sindirime destek olan bu besin, düşük kalorisiyle kilo vermek isteyenlerin de yardımcısıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, idrar yollarını temizler. Kan şekerini düzenlemesiyle de bilinir. Kuşkonmaz haşlama olarak tüketildiğinde hem sağlıklı, hem de doyurucu bir besindir. Peki, kuşkonmaz haşlaması nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, kuşkonmaz haşlaması tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak 35 kalorili yumurtalı kuşkonmaz ve kuşkonmaz kavurması tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kuşkonmaz Haşlama için

Malzemeler

  • 1 demet kuşkonmaz
  • Üzerini geçecek kadar su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
Kuşkonmaz Haşlama

Nasıl Yapılır

  1. Kuşkonmazları güzelce yıkayın.
  2. Kuşkonmazın ucunda bulunan sert kısımları bıçakla veya kabak soyacağı ile temizleyin.
  3. Tencereye tuz ve su ekleyerek kaynatın.
  4. Su kaynadığında kuşkonmazları da ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın.
  5. Haşlanan kuşkonmazların suyunu süzün ve servis tabağına alın.
  6. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve ince kıyılmış sarımsak ekleyerek karıştırın.
  7. Haşlanmış kuşkonmazı, haşlanmış yumurta ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo