ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KUŞKONMAZ HAŞLAMA

Kuşkonmaz Haşlama

Kuşkonmaz Haşlama

K vitamini deposu olarak bilinen kuşkonmaz, A ve C vitamini de içerir. Bununla birlikte manganez, fosfor, folat ve potasyum mineralleri de barındırır. Sindirime destek olan bu besin, düşük kalorisiyle kilo vermek isteyenlerin de yardımcısıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, idrar yollarını temizler. Kan şekerini düzenlemesiyle de bilinir. Kuşkonmaz haşlama olarak tüketildiğinde hem sağlıklı, hem de doyurucu bir besindir. Peki, kuşkonmaz haşlaması nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, kuşkonmaz haşlaması tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak 35 kalorili yumurtalı kuşkonmaz ve kuşkonmaz kavurması tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuşkonmaz Haşlama Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet kuşkonmaz
  • Üzerini geçecek kadar su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz

Kuşkonmaz Haşlama Nasıl Yapılır?

  • Kuşkonmazları güzelce yıkayın.
  • Kuşkonmazın ucunda bulunan sert kısımları bıçakla veya kabak soyacağı ile temizleyin.
  • Tencereye tuz ve su ekleyerek kaynatın.
  • Su kaynadığında kuşkonmazları da ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlanan kuşkonmazların suyunu süzün ve servis tabağına alın.
  • Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve ince kıyılmış sarımsak ekleyerek karıştırın.
  • Haşlanmış kuşkonmazı, haşlanmış yumurta ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!