Limon Soslu Lüfer Izgara

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Limon Soslu Lüfer Izgara Tarifi İçin malzemeler
- 4 lüfer fileto
- Yarım demet pazı
- 1 limonun suyu
- 5~6 kapari
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 kırmızı biber
- 1 havuç
- 1 tutam toz şeker
- 1 kabak
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Limon Soslu Lüfer Izgara Nasıl Yapılır?
- Kabakları jülyen doğrayın. Havucun yarısını halka şeklinde kesin.
- Havucu zeytinyağında soteleyin. Kırmızıbiberi kıyın ve havucun üzerine bir yemek kaşığı dolusu ekleyip karıştırın.
- Kabağı ilave edin. Domates püresi, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirin.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ve tuzu çırpın. Kalan havucu küçük doğrayın.
- Sosa kapari, havuç ve kırmızıbiberi ekleyip karıştırın. Pazıyı yıkayıp doğrayın ve zeytinyağında soteleyin.
- Balığı ızgarada pişirin. Pazı ve garnitürle birlikte servis yapın.

Dergide bu ay neler var?