ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ LİMON SOSLU LÜFER IZGARA

Limon soslu lüfer ızgara

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limon soslu lüfer ızgara tarifi için malzemeler

  • 4 lüfer fileto
  • Yarım demet pazı
  • 1 limonun suyu
  • 5~6 kapari
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 havuç
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 kabak
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Limon soslu lüfer ızgara Nasıl Yapılır

Kabakları jülyen doğrayın. Havucun yarısını halka şeklinde kesin. Havucu zeytinyağında soteleyin. Kırmızıbiberi kıyın ve havucun üzerine bir yemek kaşığı dolusu ekleyip karıştırın. Kabağı ilave edin. Domates püresi, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ve tuzu çırpın. Kalan havucu küçük doğrayın. Sosa kapari, havuç ve kırmızıbiberi ekleyip karıştırın. Pazıyı yıkayıp doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Balığı ızgarada pişirin. Pazı ve garnitürle birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.