ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ LİMON SOSLU LÜFER IZGARA

Limon Soslu Lüfer Izgara

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limon Soslu Lüfer Izgara Tarifi İçin malzemeler

  • 4 lüfer fileto
  • Yarım demet pazı
  • 1 limonun suyu
  • 5~6 kapari
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 kırmızı biber
  • 1 havuç
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 kabak
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Limon Soslu Lüfer Izgara Nasıl Yapılır?

  • Kabakları jülyen doğrayın. Havucun yarısını halka şeklinde kesin.
  • Havucu zeytinyağında soteleyin. Kırmızıbiberi kıyın ve havucun üzerine bir yemek kaşığı dolusu ekleyip karıştırın.
  • Kabağı ilave edin. Domates püresi, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ve tuzu çırpın. Kalan havucu küçük doğrayın.
  • Sosa kapari, havuç ve kırmızıbiberi ekleyip karıştırın. Pazıyı yıkayıp doğrayın ve zeytinyağında soteleyin.
  • Balığı ızgarada pişirin. Pazı ve garnitürle birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!