Limon Soslu Lüfer Izgara

Limon Soslu Lüfer Izgara
08 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limon Soslu Lüfer Izgara için

Malzemeler

  • 4 lüfer fileto
  • Yarım demet pazı
  • 1 limonun suyu
  • 5~6 kapari
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 kırmızı biber
  • 1 havuç
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 kabak
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Limon Soslu Lüfer Izgara

Nasıl Yapılır

  1. Kabakları jülyen doğrayın. Havucun yarısını halka şeklinde kesin.
  2. Havucu zeytinyağında soteleyin. Kırmızıbiberi kıyın ve havucun üzerine bir yemek kaşığı dolusu ekleyip karıştırın.
  3. Kabağı ilave edin. Domates püresi, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  4. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ve tuzu çırpın. Kalan havucu küçük doğrayın.
  5. Sosa kapari, havuç ve kırmızıbiberi ekleyip karıştırın. Pazıyı yıkayıp doğrayın ve zeytinyağında soteleyin.
  6. Balığı ızgarada pişirin. Pazı ve garnitürle birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo