ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER ELİF EDES TAPAN’LA LEZZET YOLCULUĞU

ELİF EDES TAPAN’LA LEZZET YOLCULUĞU

Sevgili Elif Edes Tapan’la Ramazan’a özel bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Biraz ülkemizden biraz Orta Doğu’dan bu kutsal aya özel tarifleri seveceğinizi umuyoruz.
Elif Edes Tapan’la Lezzet yolculuğu


ELİF EDES TAPAN

ŞEF, PROJE DANIŞMANI, YAZAR, OKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

@eliftapan


Sizleri Mersinden Kadın Kooperatifi girişimleri ile desteklenen kadın üreticilerin ürünlerini kullanarak hazırladığım ve Ramazan sofralarınızı şenlendirecek farklı bir lezzet yolculuğuna davet ediyorum.


İlk durağımız Mersin mutfağı. Çünkü ürünler Mersin’den. Sayın Nuray Okyay’ın “Anılarla Tarsus Yemekleri” kitabından aldığım 3 tarife bayılacaksınız. İkinci durağımız Fas. Özellikle Ramazan’da çok fazla yaptıkları Harira çorbası ile Sellou tatlısını mutlaka denemelisiniz. Son önerim ise Lübnan, Suriye, Ürdün ve Filistin’de çok sevilen, sizlerin de bayılacağınızı düşündüğüm bir meyve kokteyli “Jallab”.




KADIN GÜCÜNE GÜZEL BIR ÖRNEK: MERSİNDENKADINKOOP

2019 yılında Mersin’de yaşayan kadınların ekonomik ve sosyal alanlardaki payını artırmak üzere kurulan Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (MERSİNDENKADINKOOP), bugün itibarıyla 305 kadının elinden tutarak onların ayaklarının üstünde durmasına aracılık ediyor. 


Tarım, gıda, tekstil, hediyelik eşya ve kırsal turizmi faaliyet alanı olarak belirleyen bu özel girişimi desteklemek ve uzaktan da olsa üretici kadınların hayatına dokunmak istiyorsanız @mersindenkadinkoop sayfasını ziyaret edin. Unutmayalım ki, kooperatifin hareket noktası sloganda da belirtildiği gibi, “kadınlar güçlendikçe hayat güzelleşecek”.


Fas Harira çorbası



Sellou & Jallab



Tarsus usulü sarımsaklı köfte & Zeytin salatası