ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ SELLOU VE JALLAB

Sellou Ve Jallab

Sellou & Jallab

Sfouf veya daha az yaygın olarak Zmita olarak da adlandırılan Fas’ın meşhur tatlılarından Sellou özellikle Ramazan ayının favorilerindendir. Uzun süre dayanabildiği için evlerde tek seferde bol miktarda yapılır. Tarçın, anason, bal ile tatlandırılan kavrulmuş un, badem ve susam ile hazırlanır. Sellou, toz halinde, süslü bir koni, kalıpla yuvarlatılmış, kare şeklinde veya tepeleme sunulabilir. Her ailenin, her şefin kendine göre farklı yorumuna açık bir tatlıdır ve yapan kişinin damak tadına göre daha toz, daha ıslak veya yapışkan bir dokuda olabilir. Malzemeler hazırsa, Elif Edes Tapan’dan iki lezzet bir arada Sellou ve Jallab tarifini sizlere sunuyoruz.

Fas usulü harira çorbası tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sellou Ve Jallab Tarifi İçin malzemeler

Sellou için malzemeler

  • 250 g un
  • 250 g badem
  • 250 g susam
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri veya 1-2 kaşık bal
  • 1-2 tatlı kaşığı anason (Taze öğütülmüş veya toz)
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın
  • 100-125 g klarifiye tereyağı (Eritilmiş tereyağının köpüğü alınır, dibinde biriken beyaz tortu kullanılmaz)

Jallab için malzemeler

  • 10 adet hurma
  • 4 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 2 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
  • 2 tatlı kaşığı gül suyu
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • Kırık buz

Sellou Ve Jallab Nasıl Yapılır?

  • Sellou hazırlanışı; Bademi sıcak suda beklettikten sonra soyarak kurutun. Arzuya bağlı olarak fırında veya tavada renk aldırın.
  • Unu fırında kızartın.
  • Susam ve bademin yarısını öğütün.
  • Un, öğütülmüş susam ve badem ile anason, tarçın ve şekeri bir kasede karıştırın.
  • Klarifiye yağ ile yavaşça karıştırarak tane tane kalacak bir karışım elde edin. (Şeker yerine bal kullanılıyorsanız erimiş yağın içerisine ilave edin.)
  • Tatlıyı servis tabağına alın ve kalan badem ile susamı serptikten sonra servis edin.
  • Jallab hazırlanışı; Hurmaları yumuşayana kadar suda haşladıktan sonra çekirdeklerini çıkarın ve 1-2 kaşık su ile robottan geçirin.
  • Pekmezleri ilave ettikten sonra gül suyunu ekleyerek karıştırın. Son olarak kırık buzu ilave edin ve üzerine çam fıstığı ile kuru üzümü serperek servis edin.
  • Üzerine ufak kuru gül, taze nane ve limon dilimi ilave edilebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!