ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ TARSUS USULÜ SARIMSAKLI KÖFTE & ZEYTİN SALATASI

Tarsus Usulü Sarımsaklı Köfte & Zeytin Salatası

Tarsus usulü sarımsaklı köfte & Zeytin salatası

Elif Edes Tapan’dan Tarsus mutfağına özgü sarımsaklı köfte ve zeytin salatası tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Özellikle iftar sofralarında kendine yer bulan sarımsaklı köfte ve zeytin salatasını, meyveli hoşaf eşliğinde sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Tarsus usulü sarımsaklı köfte ve zeytin salatası tarifine geçebiliriz.

Fas mutfağından sellou ve jallab tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tarsus Usulü Sarımsaklı Köfte & Zeytin Salatası Tarifi İçin malzemeler

Tarsus usulü sarımsaklı köfte

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz

Sosu için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4-5 diş sarımsak (Dövülmüş)
  • 3-4 adet kırmızı biber (Küçük doğranmış)
  • 1/2 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • Pul biber

Zeytin salatası

  • 1 kase yeşil zeytin (Ayıklanmış)
  • 2 adet orta boy domates
  • Bir miktar taze nane (İnce kıyılmış)
  • Bir miktar maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 2-3 sap taze soğan (İnce kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tane kişniş
  • Nar ekşisi
  • Limon
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Zeytinyağı

Tarsus Usulü Sarımsaklı Köfte & Zeytin Salatası Nasıl Yapılır?

Tarsus usulü sarımsaklı köfte hazırlanışı

  • Köftelik bulguru bir kaba alın ve sıcak su ilave ederek ıslatın. Yumurta, un, tuz ve baharatları ekledikten sonra yoğurun. Gerekirse arada su serpin.
  • Kolayca şekil alacak hale geldiğinde ufak parçalar kopararak iri bilye büyüklüğünde avucunuzda yuvarlayın. Parmağınızla üzerini hafifçe bastırarak yassılaştırın.
  • Tencerede kaynayan suya köfteleri ilave edin ve 5-6 dakika haşladıktan sonra bir kevgir yardımıyla süzerek köfteleri servis tabağına alın.
  • Sos için zeytinyağını bir tavaya alarak ısıtın. Salça, sarımsak, kırmızı ve pul biberi ekleyerek hafifçe soteleyin ve köftelerin pişme suyundan bir kepçe ilave ettikten sonra bir taşım kaynatın.
  • Sıcak sosu köftelerin üzerine dökerek karıştırdıktan sonra üzerine maydanoz serpin ve sıcak servis edin.

Zeytin salatası hazırlanışı

  • Domatesleri enlemesine ikiye kestikten sonra çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.
  • Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, tuz ve kırmızı pul biberi bir kaseye alarak çırpmak suretiyle sosu hazırlayın.
  • Zeytini, hazırladığınız malzeme ve soslar ile karıştırdıktan sonra üzerine kişniş serperek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!