Bal Parmak Tatlısı
Çağla, badem, kayısı gibi meyvelerin körpe ve yeşil haline verilen isimdir. Daha çok badem için kullanılan çağlanın tüketimi, Türkiye, İsrail, İran ve Arap ülkelerinde yaygındır. Çiğ olarak ve tuzla birlikte tüketilebilir. İsteğe göre salatalara ve yemeklere katılmak suretiyle de kullanılabilir. Çağlanın ağaçları pembe beyaz çiçekler açar. Yılda sadece 15-20 günlük bir süre için tüketilebilir. Baharın başında hasat edildiği için tüketildiği bölgelerde en erken yenebilen meyvelerdendir. Çağla, yaz boyunca büyür, olgunlaşır ve sertleşir.
Çağla, günde 5-10 adet tüketilmelidir. Diyetlerde ara öğün olarak tüketilebilir.
50 gram çağlanın besin değerleri;
Şunlara da göz atın;