Böğürtlenli Ve Ahududulu Tart

Böğürtlenli Ve Ahududulu Tart
18 Eylül 2020
Kırmızı aromatik meyveler ile nefis bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Evde böğürtlenli ve ahududulu tart nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına başlayalım.
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Böğürtlenli Ve Ahududulu Tart için

Malzemeler

  • 200 gr ahududu
  • 200 gr böğürtlen
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı çilek reçeli
  • 1 yumurta

Hamuru için

  • 140 gr tereyağı
  • 225 gr un
  • 25 gr mısır unu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • Krema
  • Tuz
Böğürtlenli Ve Ahududulu Tart

Nasıl Yapılır

  1. Tart hamuru için tereyağı, mısır unu, un, şeker ve tuzu bir cam kaseye alıp mikserle çırpın. 1 yumurtayı ekleyip hızlıca yoğurun.
  2. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Meyveleri bir kaba alın. Şeker ve mısır unu serpip harmanlayın.
  3. Hamuru 35 cm çapında açarak yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı mısır unu serpin.
  4. Hamurun kenarlarını iki parmak kalınlığında olacak şekilde ortaya doğru katlayın. Diğer yumurtayı çırpıp kenarlarına sürün.
  5. Ortadaki boşluğa çilek reçeli sürüp meyveleri ilave edin ve yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Izgara teli üzerinde ılınmaya bırakın. Servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo