ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TAR��FLERİ BÖĞÜRTLENLİ PANNA COTTA

Böğürtlenli Panna Cotta

Böğürtlenli Panna Cotta

İtalyan mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan panna cotta, 'pişmiş krema' anlamına gelmektedir. Süt ve krema ile hazırlanan bu tatlı, hafif tadıyla herkesi kendine hayran bırakır. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanan panna cotta, yalnızca 5 malzemeden oluşur. İsteğe göre böğürtlen sosu, frambuaz sos veya çikolata sosuyla daha lezzetli bir hale getirilebilir. Malzemeler hazırsa, İtalyan mutfağından sofralarınıza kadar uzanacak nefis böğürtlenli panna cotta tarifine geçebiliriz.

Klasik panna cotta ve limonlu panna cotta tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Böğürtlenli Panna Cotta Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 çay bardağı süt (soğuk)
  • 250 ml. krema
  • 3 yaprak jelatin
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Böğürtlen sosu için:

  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı böğürtlen
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1/2 su bardağı su
  • 10 adet ahududu (isteğe göre)

Böğürtlenli Panna Cotta Nasıl Yapılır?

  • Bir kaseye soğuk su ve 2-3 adet buz koyun. Jelatinleri yumuşaması için bu kaseye koyarak 5 dakika bekletin.
  • Bir tencereye süt, krema, toz şeker ve vanilyayı alarak kısık ateşte pişirin.
  • Yumuşayan jelatinlerin suyunu sıkın. Kaynama noktasına gelen tatlıyı ocaktan alın.
  • Jelatinleri tatlı karışımına ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın.
  • Tatlıyı ikram edeceğiniz silikon kapları ıslatın ve fazla suyunu dökün.
  • Karışımı porsiyonlara eşit olarak paylaştırın.
  • Tatlının kıvam alması için buzdolabında en az 2 saat bekletin.
  • Böğürtlen sosu için; Sos tenceresine böğürtlen, ahududu, su ve toz şekeri alarak 5 dakika kaynatın.
  • Hazırladığınız sosu süzgeçten geçirin.
  • Nişastayı 2 yemek kaşığı suyla birlikte karıştırın. Süzdüğünüz böğürtlen sosunu tekrar tencereye alın ve üzerine nişastalı suyu ekleyin.
  • Sosu kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.
  • Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın ve soğuması için bekletin.
  • Soğuyan tatlıları servis tabaklarına ters çevirerek çıkartın. Üzerine hazırladığınız böğürtlen sosunu dökün.
  • İsteğe göre tatlının üst kısmına böğürtlen koyarak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!