ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SEBZELİ BİFTEK

Sebzeli Biftek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Biftek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuzu biftek
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1~2 kereviz sapı
  • 3~4 dal maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates veya
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kırmızıbiber
  • Kırmızı pul biber

Sebzeli Biftek Nasıl Yapılır?

Biftekleri harlı ateşte ayçiçeği yağında 7-8 dakika iki tarafını da kızartıp tencereye alın. Domates ve sarımsak dışındaki tüm sebzeleri küp doğrayarak tavada 15 dakika kavurun. Ayrı bir tavada sulandırılmış domates salçası veya küçük doğranmış domatesleri ezilmiş sarımsakla birlikte 2-3 dakika kavurun. Yeterince sıcak su ve baharatları ilave ettikten sonra ayrı bir tencereye aldığınız bifteklerin üzerine ilave edin. Sebzeleri bifteklerin üzerine aldıktan sonra etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!