ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ MADEN SULU BİFTEK

Maden sulu biftek

Maden sulu biftek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Maden sulu biftek tarifi için malzemeler

  • 6 parça dana biftek 
  • 4 yemek kaşığı tereyağı 
  • 6 soğan 
  • 1 şişe doğal maden suyu 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 4 çay bardağı su 
  • Tuz 
  • Karabiber

Maden sulu biftek Nasıl Yapılır

  • Biftekleri, ısıttığınız yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyin. Tereyağını bir tencerede eritin. Piyazlık doğradığınız soğanları ilave edip 3-4 dakika kavurun. Mühürlediğiniz etleri soğanların üzerine alın. 
  • Maden suyu, un, salça ve suyu bir kasede pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Maden sulu harcı bifteklerin üzerine ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte 45-50 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.