ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ MANTAR SOSLU BİFTEK

Mantar Soslu Biftek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

10 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantar Soslu Biftek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça bonfile
  • 1 soğan
  • 300 gr kayın mantarı
  • 30 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber

Mantar Soslu Biftek Nasıl Yapılır?

  • Etleri yapışmaz yüzeyli tavaya yerleştirin. Üzerlerine tereyağı parçaları yerleştirip yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Ateşi artırarak önlü arkalı kızartın. Kapağını kapatarak bekletin. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Mantarları ekleyip soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırdıktan sonra kremayı ilave edip yüksek ateşte 1-2 dakika pişirin.
  • Etleri servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine mantar karışımını sosuyla gezdirerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!