Mantar Soslu Biftek

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Mantar Soslu Biftek Tarifi İçin malzemeler
- 4 parça bonfile
- 1 soğan
- 300 gr kayın mantarı
- 30 gr tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 150 ml krema
- Tuz
- Karabiber
Mantar Soslu Biftek Nasıl Yapılır?
- Etleri yapışmaz yüzeyli tavaya yerleştirin. Üzerlerine tereyağı parçaları yerleştirip yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
- Ateşi artırarak önlü arkalı kızartın. Kapağını kapatarak bekletin. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Mantarları ekleyip soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırdıktan sonra kremayı ilave edip yüksek ateşte 1-2 dakika pişirin.
- Etleri servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine mantar karışımını sosuyla gezdirerek sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR