ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ AVCI USULÜ BİFTEK

Avcı Usulü Biftek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Avcı Usulü Biftek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 antrkot biftek
  • 150 gr mantar
  • 1 sarı biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 kuru soğan
  • 2 domates
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Avcı Usulü Biftek Nasıl Yapılır?

  • Bir tavada bifteklerin her iki tarafını da hafif renkde ğiştirinceye kadar kızartın.
  • Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup ince kıyın. Biberleri jülyen kesin. Mantarları doğrayın.
  • Ayçiçeği yağını tavaya aktarın. Mantar, soğan, sarımsak ve biberleri soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayarak ilave edin.
  • Bir iki dakika pişirip tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edin.
  • Biftekleri ısıya dayanıklı bir kaba alın. Üzerine hazırladığınız harcı döküp, rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. 180 dereceye ayarladığınız fırında 25 dakika pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!