ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ AVCI USULÜ BİFTEK

AVCI USULÜ BİFTEK

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Avcı usulü biftek tarifi için malzemeler
  • 4 antrkot biftek 150 gr mantar 1 sarı biber 1 kırmızıbiber 1 yeşil biber 1 kuru soğan 2 domates 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 2 diş sarımsak 4 çorba kaşığı ayçiçeğiyağı 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber Tuz
Avcı usulü biftek Nasıl Yapılır

Bir tavada bifteklerin her iki tarafını da hafif renkde ğiştirinceye kadar kızartın.

Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup ince kıyın. Biberleri jülyen kesin. Mantarları doğrayın. Ayçiçeği yağını tavaya aktarın. Mantar, soğan, sarımsak ve biberleri soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayarak ilave edin. Bir iki dakika pişirip tuz, karabiber ve kırmızı pulbiberi ilave edin.

Biftekleri ısıya dayanıklı bir kaba alın. Üzerine hazırladığınız harcı döküp, rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. 180 dereceye ayarladığınız fırında 25 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.