Yılbaşı İçin Sağlıklı Menü Seçenekleri

Ezgi Dilan

Lezzet.com.tr Yazarı ezgidilan_zeren@hotmail.com
Yılbaşı için sağlıklı bir menü nasıl hazırlanır? İşte, Dyt. Ezgi Dilan Şeker'den yılbaşı sofralarını ziyafete dönüştürecek sağlıklı menü önerileri:

Yepyeni bir sene bizi bekliyor. Yeni yıl yeni umutlar yeni hayaller demek. 2022 yılında yapacağınız en büyük yatırım kendinize yapacağınız yatırım olsun. Sağlık hayattaki en büyük hazine. 2022 yılında yapacağınız ufak değişiklikler ile kendinize en güzel hediyeyi verin.

  1. Güne su ile başlayın. Su içtikçe su içme alışkanlığı kazanırsınız.
  2. Her gün renkli meyve ve sebzeleri tüketin. Günde 5 porsiyon sebze 1-2 porsiyon meyve tüketin.
  3. Hareketli olun. Biz hareket etme üzerine yaratılmış canlılarız. Kilo vermek için, kemik erimesini önlemek için, sağlıklı yaşamak için sebebi ne olursa olsun gün içinde hareketli olup haftada 3-4 gün 40 dakikalık yürüyüşler yapın.
  4. Uyku düzeninize dikkat edin. 23:00-06:00 saatleri arasında uyumaya özen gösterin. Sağlıklı uyku bol melatonin salgısı demek. Yeterli melatonin bağışıklık sistemini güçlendirmede önemlidir.

Yeni yıla sağlıklı hedefler dışında sağlıklı menülerde girmek için harika 2 menü seçeneğinden birisini tercih edebilirsiniz.


Yılbaşı akşamı et, tavuk, balık tüketmek istemeyenler için;

Vejetaryen Yılbaşı Menüsü

  1. Bal kabağı çorbası
  2. Portakalı rezene yemeği
  3. Yoğurtlu pancar
  4. Falafel salata


Bal kabağı çorbası tarifi:


  1. 2 dilim bal kabağı
  2. 1 adet mor soğan
  3. 3-4 dal kereviz yaprağı
  4. 3 diş sarımsak
  5. 1 çay bardağı badem sütü
  6. Karabiber, tuz


Hazırlanışı: Bal kabağı soğan ve sarımsağı ve kerevizi yağlı kağıt veya fırın matı serilmiş tepsiye koyun ve bal kabakları kızarana kadar fırınlayın saha sonra malzemeleri tencere alın, baharatları ekleyin ve üstü geçene kadar kaynamış su ekleyip 5 dakika kaynatın ve blenderdan geçirin. Daha sonra içerisine 1 çay bardağı ısıtılmış badem sütünü ekleyin ve tekrar blenderdan geçirin. Afiyet olsun.

Omega-3 Deposu Yılbaşı Menüsü

  1. Fırında levrek
  2. Cevizli semizotu salatası
  3. Labne peynirli fırın mantar
  4. Mevsim salata


Labne peynirli fırın mantar tarifi:


Mantarları yıkayın ve sap kısımlarını çıkarın. Saplarını ince ince doğrayın. 1 adet soğan doğrayın. 2 diş ezilmiş sarımsakla 4-5 dakika soteleyin ve mantar saplarını ekleyin. Ayrı bir yerde ½ demet maydanozu ince ince doğrayın. 3 yemek kaşığı labne peyniri ve 5 adet dövülmüş cevizle karıştırın. Soğan karışımı ile karıştırıp mantarların içine koyun. Üzerine kaşar peyniri rendeleyip180 derece fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.


Şunlara da göz atın;

  1. Yılbaşı menüsü yemekleri
  2. Yılbaşı hindi menüsü
  3. Sebzeli yılbaşı yemekleri
  4. Diyet yılbaşı menüsü
  5. Kolay yılbaşı tatlıları

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme