ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ FALAFEL (LÜBNAN)

Falafel (Lübnan)

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Falafel (Lübnan) Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr nohut
  • 250 gr kuru bakla
  • 2 diş sarımsak
  • 1 pırasa
  • Yarım kabak
  • 1 demet taze kişniş
  • 1/4 çaş kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Ayçiçek yağı

Garnitürü için

  • Kiraz domates
  • 1 demet turp
  • 1 demet nane
  • 1 demet maydanoz

Falafel (Lübnan) Nasıl Yapılır?

Nohut ve baklayı bir gün önceden ıslatın. İri doğranmış pırasa, sarımsak, kıyılmış kişniş, nohut ve baklayı mutfak robotunda ezin. Baharatları ve karbonatı ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçtan 4 cm çapında köfteler hazırlayın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Falafelleri ekleyip kızartın. Kiraz domates, turp, nane ve maydanozla hazırladığınız salatayla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!