Mayıs Ayı Meyveleriyle Hazırlanan 10 Nefis Tarif
Mayıs ayı meyveleriyle hangi tarifler hazırlanır? Mayıs ayında hangi yemekler ve tatlılar yapılır? İşte, mevsiminde beslenmek isteyenler için Mayıs ayı meyveleriyle hazırlanan 10 nefis tarif:

Mayıs ayı, baharın gelişini hissettiren ve güneşin yüzünü göstermeye başladığı aylardan biridir. Bu ayda pazar tezgahlarında çağla, çilek, karadut, yeşil erik ve malta eriği gibi meyveler bulunur. Özellikle çilek ve yeşil erik, Mayıs ayının en sevilen meyveleri arasındadır. Mevsiminde beslenmeye dikkat ediyorsanız, Mayıs ayı meyveleriyle yapabileceğiniz tarifleri defterinize eklemeyi unutmayın.

  1. Çilek Reçeli

Pazar tezgahlarında yerini alan taze çileklerle, kahvaltı sofralarınızı renklendirmeye ne dersiniz? Yalnızca 3 malzemeden oluşan çilek reçelini hazırlamak için, tarif detaylarına göz atın.

  1. Çilekli Pasta

Evde kendi ellerinizle nefis mi nefis bir pasta hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Pastacı kreması ve çilek dilimleri ile süslenen bu pastayı, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Çilek Soslu Muhallebi

Süt, nişasta ve çilekli sos ile hazırlanan çilek soslu muhallebi, tatlı krizlerinde mutlaka denemeniz gereken hafif tatlılardan biridir. Üzerini çilek ve nane yaprağıyla süsleyebilirsiniz.

  1. Çağlalı Enginar

Enginar, çağla, pirinç ve dereotu ile hazırlanan bu yemek, hem hafif, hem de düşük kalorili tariflerden biridir. Diyet listelerinize ekleyebilirsiniz.

  1. Çağla Aşı

Özellikle Akdeniz ve Ege mutfağında tüketilen çağla ile nefis bir yemek hazırlamak için sizi böyle alalım. Nohut ve yoğurt ile hazırlanan çağla aşını, mutlaka deneyin.

  1. Karadut Şurubu

Mevsimin en taze karadutlarıyla ferah bir içecek hazırlamaya ne dersiniz? Yalnızca 4 malzemeden oluşan karadut şurubu, soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.

  1. Karadutlu Crumble

İngiliz tatlısı olarak bilinen crumble, un, şeker ve tereyağı ile hazırlanır. Karadutlu crumble tatlısını, vanilyalı dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

  1. Rokalı Yeşil Erik Salatası

Roka, çağla, yeşil erik, domates ve chia tohumu ile hazırlanan bu salata, düşük kalorisiyle diyet listelerine eklenebilir. Sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Yeşil Erik Turşusu

Yeşil erikle yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis bir turşu hazırlayabilirsiniz. Sarımsak, limon suyu ve sirke ile hazırlanan yeşil erik turşusunu, ortalama 25 gün sonunda tüketmeye başlayabilirsiniz.

  1. Yenidünya Kebabı

Malta eriği olarak da bilinen yenidünya meyvesini, kebap yapımında kullanabilirsiniz. Yalnızca 4 malzemeden oluşan yenidünya kebabını, salata eşliğinde sunabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Mayıs ayı sebze ve meyveleri
  2. Mayıs ayında bahçe bakımı nasıl olmalı?
  3. Diyet smoothie tarifleri
  4. Avokadolu salata tarifleri
  5. Çilekli içecek tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yöresel Börek Tarifleri: 12 Nefis Tarif
Raf Ömrü Uzun Olan Besinler: Uzun Süre Saklanan 15 Gıda
Dolmalık Biber Nasıl Seçilir: Dişi Biber Mi, Erkek Biber Mi?
Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif
Pekmez Kaç Kalori, Diyette Pekmez Yenir Mi?
Maltepe Kahvaltı Mekanları: Maltepe'deki En İyi 6 Kahvaltı Mekanı