ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ ÇAĞLALI ENGİNAR

Çağlalı Enginar

Çağlalı enginar

Çağla ve enginarı hiç birlikte denediniz mi? Kötü kolesterolü düşüren ve kilo vermeye yardımcı olan çağlayı, enginar yapımında kullandık ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Aydan Üstkanat’tan ekşi ve lezzetli çağlalı enginar tarifini diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.

Enginar sevenler fakat hangi yemeklerde kullanacağını bilmeyenler için enginar tarifleri sayfamızı buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çağlalı Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 8-9 adet İzmir enginarı (Temizlenmiş ve limonlu suda beklemiş)
  • 1 avuç çağla badem
  • 8-10 diş sarımsak (Kabukları soyulmuş ve bütün)
  • 2 yemek kaşığı sakız tarhana
  • 1 yemek kaşığı pirinç (Yıkanmış)
  • 1 adet büyük boy kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 1/2 demet dereotu (İnce kıyılmış)
  • 7-8 sap taze soğan (İnce kıyılmış)
  • 1 adet limonun suyu
  • 1.5 su bardağı su
  • Tuz

Çağlalı Enginar Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğranmış kuru soğanı bir tencereye alarak zeytinyağında yumuşatın.
  • Enginarların suyunu süzüp tencereye aldıktan sonra pirinç, çağla bademi ve sakız tarhanayı ekleyin.
  • Limon suyunu 1,5 su bardağı suyla çırparak karıştırın ve tencereye ilave ettikten sonra kapağı kapalı olarak 30 dakika süreyle orta ateşte pişirin.
  • Ocaktan alın ve dereotu ile taze soğanı ekledikten sonra yine kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
  • Servis zamanı dikkatlice ezmeden karıştırın ve sunum tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra ılık veya soğuk servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!