ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KARADUTLU CRUMBLE

Karadutlu Crumble

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karadutlu Crumble Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 60 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Harcı için

  • 2 su bardağı karadut
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı esmer toz şeker

Üzeri için

  • Tereyağı

Servis için

  • Vanilyalı dondurma

Karadutlu Crumble Nasıl Yapılır?

Un, küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını ve pudra şekerini çukur bir kapta parmak uçlarınızla ovalayarak kum gibi olana kadar karıştırın. İç harcı için derin bir kasede ayıklayıp yıkadığınız karadutlar, tarçın ve esmer şekeri karıştırın. Hazırladığınız meyveli karışımı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Unlu karışımı meyvelerin üzerine bastırmadan serpin. En son kalıpların üzerine birer tatlı kaşığı tereyağı ilave edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hamurlar kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Üzerine vanilyalı dondurma ekleyip bekletmeden servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!