Karadutlu Crumble

Karadutlu Crumble
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Karadutlu Crumble için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 60 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Harcı için

  • 2 su bardağı karadut
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı esmer toz şeker

Üzeri için

  • Tereyağı

Servis için

  • Vanilyalı dondurma
Karadutlu Crumble

Nasıl Yapılır

Un, küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını ve pudra şekerini çukur bir kapta parmak uçlarınızla ovalayarak kum gibi olana kadar karıştırın. İç harcı için derin bir kasede ayıklayıp yıkadığınız karadutlar, tarçın ve esmer şekeri karıştırın. Hazırladığınız meyveli karışımı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Unlu karışımı meyvelerin üzerine bastırmadan serpin. En son kalıpların üzerine birer tatlı kaşığı tereyağı ilave edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hamurlar kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Üzerine vanilyalı dondurma ekleyip bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo