Çilekli Pasta

Çilekli Pasta
10 Haziran 2024

Gülgiller familyasından olan çileğin ana vatanı Amerika'dır. Türkiye'de en çok Mersin'de yetiştirilen bu meyve, aromatik bir tada sahiptir. Virüs ve enfeksiyonlara karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Antioksidan özelliğinin yanı sıra kalp sağlığına da iyi gelir. İçeriğinde bulunan lifler sayesinde kalori değeri oldukça düşüktür. Yaz meyvesi olarak sunulan çilek, en başta pasta olmak üzere birçok tatlı tarifinde kendine yer bulur. Malzemeleriniz hazırsa, çilekli pasta tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Çilekli Pasta Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon çilekli pasta, yaklaşık 260 kaloridir. Orta boyutlarla kesilmiş bir dilim pasta ise, ortalama 400 kaloridir. Besin değerleri bakımından zengin olsa da, kilo ve şeker kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Çilekli Pasta için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 125 g pudra şekeri
  • 125 g elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Pastacı kreması için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta (Tepeleme)
  • 1 çorba kaşığı un (Tepeleme)
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı veya margarin
  • 100 ml krema
  • 1 paket vanilya
  • 100 g beyaz çikolata

Arası ve üzeri için

  • Bütün çilek ve hazır krokan parçaları
Çilekli Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Pandispanya için; yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin.
  2. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak köpüğü söndürmeden karıştırın. Orta boy bir kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayıp, hamuru kalıbın içine dökün.
  3. Fırının alt rafına ısıya dayanıklı, içi su dolu bir kap koyun. Kelepçeli kalıbı da orta rafa yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  4. Pastacı kreması için; tereyağı ve krema dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Çok kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  5. İndirmeye birkaç dakika kala tereyağını, kremayı ve beyaz çikolatayı ekleyin. İyice karıştırıp pütürsüz bir kıvam elde edince ocaktan alın. Arada bir çırpıp pütürleşmesini önleyerek soğutun.
  6. Pişen pandispanyayı enine ikiye kesin, arasına önce pastacı kremasını yayın, hemen üzerine doğranmış çilekleri ve krokan parçalarını serpin. Üzerine ikinci pandispanya katı yerleştirin. Kremadan yayın. Yapraklarıyla birlikte bütün çilekleri de yerleştirip soğutun ve dilimleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Özel gün ve kutlamalarda çilekli pastayı, yanına çok yakışan muzlu smoothie ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Pandispanyanın tadını dengelemek için, içerisine bir çay kaşığı karbonat ilave edin.
  • Kullanacağınız tereyağı ve yumurtaları buzdolabından çıkartarak oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Krema koyu olursa, üzerine azar azar süt ekleyin.
  • Pandispanya harcı sulu olursa, elenmiş un takviyesi yapın.
  • Pastanın lezzetini arttırmak için, servis etmeden önce frambuaz ve böğürtlen sosu ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar
avatar
Zeynep şen SORU 08 Haziran 2024, 18:55
Kullandığınız kek kalıbının boyutunu öğrenebilir miyim??
avatar
Lezzet Dergisi SORU 10 Haziran 2024, 10:07
Merhaba, tarifte 24 cm kelepçeli kek kalıbı kullanılmıştır.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo