Ekim Ayı Sebzeleri ile Tarifler: Ekim Ayı Sebzeleri İle Hazırlanan 9 Tarif
Ekim ayının sebzeleri ile hazırlanan, birbirinden lezzetli tarifleri sizler için derledik. İşte, birbirinden lezzetli, ekim ayının sebzeleri ile hazırlanan 9 tarif:

Ekim ayı ile birlikte soğuk günler yavaş yavaş başlar. Her mevsimin kendine özel besleyici meyve ve sebzeleri vardır. Ekim ayına özel sebzelerden bahsetmek gerekirse pırasa, kıvırcık, lahana, yer elması, karnabahar, turp, mantar, patlıcan, havuç denebilir. Sizler için ekim ayı sebze ve meyveleri ile hazırlanan tariflerii derledik. İşte, birbirinden lezzetli, ekim ayının sebzeleri ile hazırlanan 9 tarif:


  1. Turp Salatası


Turp, genellikle salataların içerisinde kullanılan bir besindir. Turp salatası, 10 dakikada hazırlanır ve ana yemeklerin yanında sunulur. Besin değeri ve besleyiciliği yüksek bir salatadır. 


  1. Fırında Yer Elması


Yer elması, sarımsak ve kekik ile hazırlanan bu yemek, özellikle diyet ve vejetaryen menüleri için idealdir. Düşük kalorili fırında yer elması, toz biber, nane gibi baharatlarla zenginleştirilebilir.


  1. Fırında Beşamel Soslu Karnabahar


Beşamel sosa bulanarak pişirilen karnabahar, okurlarımız tarafından en çok ilgi gören tariflerden biridir. Mevsiminde hazırlanan beşamel soslu karnabaharı et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz. 


  1. Nar Ekşili Zeytinyağlı Pırasa


Zeytinyağlı pırasa yemeğini nar ekşisi ile denediniz mi? Nar ekşili nefis lezzeti mevsiminde mutlaka denemelisiniz. 


  1. Kıymalı Pırasalı Börek


Pırasalı börek tarifini hiç denemediyseniz, mutlaka bu tarifi not edin. Hazır yufka ile hazırlanan bu börek, kıyma, pırasa, kaşar peyniri ve baharatlı iç harç ile doldurulur. Böreklere gül şekli verildikten sonra fırında pişirilir ve çayın yanında servis edilir.


  1. Turp Çorbası


Turp, krema, paprika biberi ve frenk soğanı ile hazırlanan turp çorbası, kış aylarında içinizi ısıtan bir yemektir. Bu lezzetli ve hoş görünümlü çorbayı soğuk havalarda servis edebilirsiniz. 


  1. Mantarlı Ve Kremalı Makarna


Mantar denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri de, kremalı mantarlı makarnadır. Fettucine makarna ile hazırlanan bu yemek, eski kaşar veya parmesan peyniri ile lezzetlendirilir.


  1. Patlıcan Kıstırma


Patlıcanla nefis bir atıştırmalık hazırlamak isteyenleri böyle alalım. İç harcı beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanoz ile doldurulan patlıcan kıstırma, kızartma usulüyle pişirilir.


  1. Sebzeli Lahana Sarma


İç harcı fasulye, biber gibi sebzeler ile hazırlanan sebzeli lahana sarmayı çok seveceksiniz. Ekim ayı ile tezgahlarda yerini alan lahanaya mutlaka mutfaklarınızda yer verin. 


Şunlara da göz atın;

  1. Ekim ayı sebze ve meyveleri
  2. Patlıcan yemekleri
  3. Turplu tarifler
  4. Mantar tarifleri
  5. Karnabahar tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Pastırmanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır: 4 İşaret
Patlıcanın Faydaları Nelerdir? Patlıcanın Besin Değerleri
Su Kefiri Nedir, Nasıl Yapılır?
Kiraz Çekirdeği Yenir Mi?
Trombositleri Artıran Meyveler: 10 Destekleyici Meyve
Balığı Lezzetlendiren 21 Ot ve Baharat