ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ SEBZELİ LAHANA SARMA

Sebzeli Lahana Sarma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Lahana Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lahana
  • 500 gr çalı fasulye
  • 2 soğan
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 10 arpacık soğan
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 kesme şeker
  • Tuz

Sebzeli Lahana Sarma Nasıl Yapılır?

  • Lahanayı yaprak yaprak ayırıp haşlayın. Taze fasulyeleri temizleyip haşlayın. Soğanı soyup kıyın.
  • Dolmalık biberi temizleyip küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve dereotunu kıyın. Arpacık soğanları soyun.
  • Haşlanmış fasulyeyi süzüp küçük küçük doğrayın. Doğranmış soğan, biber, fasulye, maydanoz ve dereotunu bir kapta karıştırın.
  • Malzemeyi, lahana yapraklarına paylaştırıp sarın. Tencereye dizip üzerine zeytinyağını gezdirin.
  • Arpacık soğanları serpiştirip şeker ve suyu ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun

  • Dilerseniz, zeytinyağlı lahana sarması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!