Sebzeli Lahana Sarma

Sebzeli Lahana Sarma
03 Haziran 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sebzeli Lahana Sarma için

Malzemeler

  • 1 lahana
  • 500 gr çalı fasulye
  • 2 soğan
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 10 arpacık soğan
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 kesme şeker
  • Tuz
Sebzeli Lahana Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Lahanayı yaprak yaprak ayırıp haşlayın. Taze fasulyeleri temizleyip haşlayın. Soğanı soyup kıyın.
  2. Dolmalık biberi temizleyip küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve dereotunu kıyın. Arpacık soğanları soyun.
  3. Haşlanmış fasulyeyi süzüp küçük küçük doğrayın. Doğranmış soğan, biber, fasulye, maydanoz ve dereotunu bir kapta karıştırın.
  4. Malzemeyi, lahana yapraklarına paylaştırıp sarın. Tencereye dizip üzerine zeytinyağını gezdirin.
  5. Arpacık soğanları serpiştirip şeker ve suyu ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun

  6. Dilerseniz, zeytinyağlı lahana sarması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo