Ahtapot Tarifleri: Ahtapotla Yapılan 10 Nefis Tarif
Ahtapotla ne yemek yapılır? Ahtapot hangi tariflerde kullanılır? İşte, ahtapotla kolayca yapabileceğiniz, birbirinden lezzetli 10 farklı tarif:

Ahtapot, sekiz kollu, yumuşak gövdeli omurgasızlar grubundan bir deniz canlısıdır. Okyanusların farklı katmanlarında yaşayan ahtapotlar, hem ülkemizde, hem de dünyada talebi artan deniz canlılarından biridir. Ahtapot, kızartma, haşlama ve ızgara usulüyle pişirilebilir. Kafa kısmı ise dilimlenerek tüketilir. Ancak ahtapotu çok fazla pişirmemeye dikkat etmek gerekir. Çünkü ahtapot piştikçe eti sertleşir ve lastik gibi olur. İşte, ahtapotla yapılan 10 farklı tarif:

  1. Ahtapot Yahni

Ahtapot, soğan, patates ve zeytin ile hazırlanan ahtapot yahni, özellikle kalabalık sofralar için idealdir. Pişirme süresi uzun olduğu için, erken saatlerde pişirmeye başlamak gerekir.

  1. Ahtapotlu Teke Salatası

Karides, ahtapot ve sirke ile hazırlanan ahtapotlu teke salatası, yemeklerin yanında sunabileceğiniz lezzetlerden biridir.

  1. Ahtapot Yemeği

Patates, ahtapot kolu ve defne yaprağı ile hazırlanan ahtapot yemeği, 15 dakikada hazırlanır. 1 saatlik pişirme süresinin ardından servis edilir.

  1. Ahtapot Maltız

Maltız, odun kömürü veya taş kömürü kullanılarak pişirilen küçük ocağa verilen isimdir. Ahtapot maltız ise, ahtapotun marine edilerek pişirilmesiyle hazırlanır.

  1. Domates Soslu Ahtapot

Ahtapot, ançüez sosu ve domates sosu ile hazırlanan domates soslu ahtapot, en lezzetli yemeklerden biridir. Ahtapot, küçük küçük dilimlenerek servis edilir.

  1. Beğendili Ahtapot

Altı patlıcanlı beğendi ile doldurulan ahtapot, ayıklanmış bacak ile hazırlanır. Farklı tatlar denemek isteyenler için, ideal bir lezzettir.

  1. Deniz Mahsullü Ravioli

Ravioli, İtalyan mutfağına ait yemeklerden biridir. İç harcı kıyma ile doldurulur. Ahtapot dışında midye ve kalamar da kullanılır.

  1. Ahtapot

Yalnızca 4 malzemeden oluşan ahtapot, ortalama 20-25 dakikada hazırlanır. Kuru domates ve pul biber ile zenginleştirilir.

  1. Ahtapot Salatası

Ahtapot, domates ve sarımsak ile hazırlanan ahtapot salatası, rendelenmiş portakal kabuğu ile aromalandırılır. Yemeklerin yanına çok yakışan lezzetlerden biridir.

  1. Teriyaki Soslu Ahtapot

Turunç, sarı mercimek ve teriyaki sosu ile hazırlanan bütün ahtapot, dağ kekiği ile birlikte servis edilir. Mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden biridir.


Şunlara da göz atın;

  1. Kırlangıçla hazırlanan tarifler
  2. Çipuralı tarifler
  3. Düşük kalorili sebze yemekleri
  4. Palamut nasıl pişirilir?
  5. Nefis somon tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Pastırmanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır: 4 İşaret
Patlıcanın Faydaları Nelerdir? Patlıcanın Besin Değerleri
Su Kefiri Nedir, Nasıl Yapılır?
Kiraz Çekirdeği Yenir Mi?
Trombositleri Artıran Meyveler: 10 Destekleyici Meyve
Balığı Lezzetlendiren 21 Ot ve Baharat