ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ AHTAPOT MALTIZ

Ahtapot Maltız

Ahtapot maltız

Maltız, içinde odun kömürü veya taş kömürü kullanılarak yemek pişirilen küçük ocağa verilen isimdir. Maltızda pişirilen yemeklere bu tekniğin ismi verilir. Masterchef yarışmasında jürilik yapan Şef Mehmet Yalçınkaya’dan maltız tekniği ile marinelenmiş ahtapot tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ahtapot Maltız Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg ahtapot
  • Haşlama suyu
  • 220 ml kırmızı şarap
  • 1 adet şarap mantarı
  • 70 g kereviz sapı
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet defne yaprağı
  • 3 dal taze kekik
  • 100 g tereyağı
  • 60 g toz şeker
  • 5 g tane karabiber
  • Tuz

Maltız için

  • Maltız tavası
  • 4 yaprak ada çayı
  • 1/2 çam kozalağı
  • Meşe kömürü (Önceden yakılmış köz halinde)

Garnitür

  • 1 baş sarımsak

Ahtapot Maltız Nasıl Yapılır?

  • Ahtapotu kırmızı şarap, soğan, kereviz sapı, sarımsak, şarap mantarı, su, kuru ve taze baharatlarla bir kuşhaneye alarak 1 saat süreyle haşlayın ve içinden ahtapotu alarak soğumaya bırakın.
  • Isısı düşen ahtapotun kafa kısmını ve kollarını bıçak yardımıyla parçalara ayırın.
  • Kuşhaneyi ocağa alın ve haşlama suyundan bir kepçe ilave ederek kaynatın.
  • Yüksek ateşte çektirdikten sonra içerisine haşlanan ahtapot parçalarını ekleyin ve ahtapot suyunun içinde 5 dakika daha pişirerek suyunu iyice çektirin. Daha sonra tereyağı ve taze kekiği ilave ederek lezzetlendirin.
  • Bir tavada enlemesine ikiye kestiğiniz baş sarımsağın iç yüzünü 5 dakika kızartın.
  • Maltız tavasında köz halindeki çam kozalağı, ada çayı ve meşe kömürünü tutuşturun.
  • Hazır olan kuşhaneyi ve kızarttığınız sarımsağı maltızın üzerine yerleştirince servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!