Beğendili Ahtapot

Beğendili Ahtapot
11 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Beğendili Ahtapot için

Malzemeler

  • Pişirilmiş 2 bacak ahtapot (Ayıklanmış)
  • 35 g tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı tatlı pul biber
    Beğendi sosu için:
  • 1 adet topak patlıcan
  • 125 ml orta yağlı süt
  • 30 g tereyağı
  • 35 g kaşar peyniri
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Beğendili Ahtapot

Nasıl Yapılır

  1. Kömür ateşinde patlıcanı közleyip, kabuklarını sıyırın. Tavaya tereyağını ilave edip hazırladığınız patlıcanı içerisine koyun, tahta bir kaşık yardımıyla ezin. İçerisine sütü ilave edip, belirli bir kıvama gelene kadar pişirin. Pişen patlıcanların içerisine kaşar peyniri ve tuzu ilekleyip iki tur çevirdikten sonra ateşten alın.
  2. Haşlanmış olan ahtapotu ızgarada mühürleyin. Tavaya tereyağını koyun, mühürlediğiniz ahtapotları bıçakla kesip tereyağıyla harmanlayın. Pul biberi de ilave edip biraz daha karıştırın ve ateşten alın. Önceden hazırladığınız beğendi sosu servis tabağına alın ve üzerine ahtapotu ilave edip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo