ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ BEĞENDİLİ AHTAPOT

BEĞENDİLİ AHTAPOT

Beğendili ahtapot
4 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beğendili ahtapot tarifi için malzemeler
  • Pişirilmiş 2 bacak ahtapot (Ayıklanmış)
  • 35 g tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı tatlı pul biber
    Beğendi sosu için:
  • 1 adet topak patlıcan
  • 125 ml orta yağlı süt
  • 30 g tereyağı
  • 35 g kaşar peyniri
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Beğendili ahtapot Nasıl Yapılır

  • Kömür ateşinde patlıcanı közleyip, kabuklarını sıyırın. Tavaya tereyağını ilave edip hazırladığınız patlıcanı içerisine koyun, tahta bir kaşık yardımıyla ezin. İçerisine sütü ilave edip, belirli bir kıvama gelene kadar pişirin. Pişen patlıcanların içerisine kaşar peyniri ve tuzu ilekleyip iki tur çevirdikten sonra ateşten alın.
  • Haşlanmış olan ahtapotu ızgarada mühürleyin. Tavaya tereyağını koyun, mühürlediğiniz ahtapotları bıçakla kesip tereyağıyla harmanlayın. Pul biberi de ilave edip biraz daha karıştırın ve ateşten alın. Önceden hazırladığınız beğendi sosu servis tabağına alın ve üzerine ahtapotu ilave edip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.