Beğendili ahtapot

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
35 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Beğendili ahtapot tarifi için malzemeler
- Pişirilmiş 2 bacak ahtapot (Ayıklanmış)
- 35 g tereyağı
- 1/2 çay kaşığı tatlı pul biber
Beğendi sosu için: - 1 adet topak patlıcan
- 125 ml orta yağlı süt
- 30 g tereyağı
- 35 g kaşar peyniri
- 1/2 çay kaşığı tuz
Beğendili ahtapot Nasıl Yapılır
- Kömür ateşinde patlıcanı közleyip, kabuklarını sıyırın. Tavaya tereyağını ilave edip hazırladığınız patlıcanı içerisine koyun, tahta bir kaşık yardımıyla ezin. İçerisine sütü ilave edip, belirli bir kıvama gelene kadar pişirin. Pişen patlıcanların içerisine kaşar peyniri ve tuzu ilekleyip iki tur çevirdikten sonra ateşten alın.
- Haşlanmış olan ahtapotu ızgarada mühürleyin. Tavaya tereyağını koyun, mühürlediğiniz ahtapotları bıçakla kesip tereyağıyla harmanlayın. Pul biberi de ilave edip biraz daha karıştırın ve ateşten alın. Önceden hazırladığınız beğendi sosu servis tabağına alın ve üzerine ahtapotu ilave edip sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!