Ahtapot Yemeği

Dünyada hemen hemen her yerde ahtapotun farklı bölgeleriyle birbirinden lezzetli yemekler yapılır. Bunlardan biri de patatesli ahtapot yemeğidir. Genellikle ahtapotun kolları ve vücudun farklı parçaları pişirilir. Ahtapotun pişirilme şekli, coğrafi özelliklere göre değişiklik gösterir. Malzemeleriniz hazırsa ahtapot yemeği tarifinin detaylarına geçebiliriz.
Ahtapot ile alternatif lezzetler arıyorsanız domates soslu ahtapot, ahtapot maltız ve ahtapot salatası tariflerine de göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat

Ahtapot Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet soğan
- 3 adet defne yaprağı
- 350 gr patates
- 700 gr ahtapot kolu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı kekik
- Karabiber
- Tuz
Ahtapot Yemeği Nasıl Yapılır?
- Tencereye gelişi güzel doğranmış soğan, defne yaprakları ve bol miktarda tuz atılır. Su eklenerek kaynayan suya ahtapot eklenir.
- Ahtapot yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirilir.
- Pişen ahtapotn10 dakika dinlendirdikten sonra 2-3 cm parçalar halinde kesilir.
- Patatesler küp küp kesilir. Tuzlu suda haşlanır. Haşlanan patates zeytinyağı ve baharatlar ile tatlandırılır.
- Ocağa bir alınır, ısınan tavaya ahtapot ve patatesler eklenerek birkaç dakika çevrilir.
- Ardından zeytinyağı ve baharatlar eklenir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR