ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ TERİYAKİ SOSLU AHTAPOT (MERCİMEK FAVA YATAĞINDA)

TERİYAKİ SOSLU AHTAPOT (MERCİMEK FAVA YATAĞINDA)

Teriyaki soslu ahtapot (Mercimek fava yatağında)
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Teriyaki soslu ahtapot (Mercimek fava yatağında) tarifi için malzemeler
  • 2 kg’lık bütün ahtapot
  • 3 adet turunç
  • 250 g sarı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı beyaz biber
  • Dağ kekiği
  • Zeytinyağı
  • Teriyaki sosu
  • Şeker
  • Tuz
Teriyaki soslu ahtapot (Mercimek fava yatağında) Nasıl Yapılır

  • İyice yıkanmış bütün ahtapotu parçalanmış turunçlarla birlikte buharlı pişirme tenceresinde kaynayan suyun üstünde, 2-2.5 saat kadar buharda pişirin. İyice yumuşadıktan sonra çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Öte yandan mercimek favayı hazırlamaya başlayın. İyice yıkadığınız sarı mercimeğin içine 1 soğan doğrayın, 2 diş sarımsak, limon suyu, şeker ve tuz ilave ederek, kısık ateşte, üstüne bir parmak çıkacak kadar su ilave edip yavaş yavaş kaynatın. İyice yumuşayıp mercimek lapası haline geldiğinde bir robot ile iyice çekin, payrekse boşaltın ve ılımaya bırakın.
  • Ahtapotu kalın dilimler halinde kesip, kızdırılmış bir teflon tavada zeytinyağı ve teriyaki sos ile 5 dakika kadar kavurun. Sonra mercimek favasından yatak üzerinde dağ kekiği ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!