Ahtapotlu Teke Salatası

Ana malzemeleri karides, ahtapot ve sirke olan bu salata, oldukça doyurucu bir yemektir. İsteğe göre yemeklerin yanında servis edilen teke salatası, bazı ülkelerde 'karides salatası' ismiyle de bilinir. Ege mutfağında sık sık tüketilir. Malzemeler hazırsa, ahtapotlu teke salatası tarifine geçebiliriz.
Yeni tatlar keşfetmek isteyenler için ahtapot yemeği ve ahtapot maltız tarifini de buraya bırakıyoruz.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat 40 dakika

Ahtapotlu Teke Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr taze karides
- 500 gr ahtapot
- 3 yemek kaşığı sirke
- 7 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ demet maydanoz
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ahtapotlu Teke Salatası Nasıl Yapılır?
- Bütün ahtapot dondurucu da dondurulur.
- Donan ahtapot su, tuz ve sirke ile kapağı kapalı kısık ateşte yumuşayana kadar 1,5 saat pişirilir.
- Haşlanan ahtapotun derisi soyulur, şerit şerit kesilerek soğumaya bırakılır.
- Karidesler ayıklanır.
- Su eklenerek kaynatılır.
- Karides ve ahtapotlar servis tabağında harmanlanır.
- Maydanoz ince kıyılarak üzerine dökülür.
- Sarımsaklar ezilir, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sirke eklenerek sos karıştırılır.
- Ahtapot ve karideslerin üzerine gezdirerek servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR