ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU MARMARA YEMEKLERİ İSTANBUL USULÜ PATLICAN

İSTANBUL USULÜ PATLICAN

4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İstanbul usulü patlıcan tarifi için malzemeler
  • 2 kemer patlıcanı 1 su bardağı ayçiçekyağı 3-4 dal taze soğan sapı 3-4 dal maydanoz 1-2 diş sarımsak 150 gr küçük mantar 1.5 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz
  • karabiber<
İstanbul usulü patlıcan hazırlanışı

Patlıcanları yıkayıp saplarını kesin. Uzunlamasına ortadan ikiye kesip etli kısımlarını bıçakla çizin ve içlerine tuz serpin. Acısının çıkması için 15 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın.

Ayçiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanları kızartın ve kağıt havlu üzerine alın. 

Patlıcanların iç kısımlarını çıkarıp küçük küçük doğrayın. Taze soğan sapları, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın. Doğradığınız patlıcan içlerine ekleyip karıştırın. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın.

Bir tavada tereyağını eritip mantarları ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip hafifçe kavurun. Hazırladığınız soğanlı karışımı ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın. 1-2 dakika sonra ateşten alın.

Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Patlıcanları tepsiye dizip ortalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!