ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ SOĞAN KEBABI / GAZİANTEP

Soğan Kebabı / Gaziantep

Soğan kebabı Gaziantep'in en sevilen kebaplarından biridir. Lezzet ve şifa kaynağı soğan ile kıyma birleşimi adeta lezzet şöleni oluşturuyor. Yapımı oldukça pratik ve evde yapmaya uygun olan soğan kebabı için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için adana kebap, otlu kebap ve fıstıklı kebap tariflerine göz atabilisiniz. 

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soğan Kebabı / Gaziantep Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg sarı soğan
  • 300 g kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 sivri biber
  • 3 domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 

Soğan Kebabı / Gaziantep Nasıl Yapılır?

  • Soğanların kabuklarını soymadan uç kısımlarını kesin. Her birini üstten alt kısmını koparmayacak şekilde derinden ikiye kesin.
  • Bir kasede kıyma, tuz, karabiber ve salçayı yoğurun. Köfte haline getirin. 
  • Soğanların arasına yoğurduğunuz kıymaları doldurup bir fırın kabına dizin. İkiye kestiğiniz biberler ve dörde böldüğünüz domatesleri de ilave edin. Nar ekşisi, zeytinyağı ve sıcak suyu küçük bir kasede karıştırıp soğanların üzerinde gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
  • Afiyet olsun. 


Püf Nokta:

  • Bu kebabın yanında yemek için lavaş ve ayran yapabilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!