ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ KATIKLI EKMEK

Katıklı Ekmek

Katıklı Ekmek

Türk mutfağında özel bir yere sahip olan katıklı ekmek, kahvaltıdan ana yemeğe kadar her öğünde sofralardaki yerini alır. İncecik ekmek hamuru, çökelek ve biber salçası ile hazırlanan katıklı ekmek, hem Antakya, hem de Samsun mutfağıyla özdeşleşmiştir. Malzemeler hazırsa, yemeklerin yanında sunabileceğiniz katıklı ekmek tarifine geçebiliriz.

Ev yapımı sodalı ekmek ve mısır ekmeği tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Katıklı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 Adet Soğan
  • 250 gr Çökelek
  • 5 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1.5 Bardak Zeytinyağı
  • 1 Demet Maydanoz
  • 2 Adet Ekmek Hamuru
  • Susam
  • Baharat (Zevke göre tercih edilebilir) 

Katıklı Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar küçük doğranır.
  • Biber salçasıyla birlikte bir kabın içerisine eklenir.
  • Peynir eklenir ve peynir tuzsuz ise tuz eklenir.
  • Kabın içerisine geri kalan malzemelerde eklenir ve iyice karıştırılır.
  • Son olarak maydanoz doğranır ve eklenir.
  • Hamur yuvarlak şekilde açılır ve üzerine harç yayılır. (Hamur oda ısısında bir süre beklerse daha rahat açılır.)
  • Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kızarana kadar pişirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!