ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ SODALI EKMEK

Sodalı Ekmek

Sodalı Ekmek

İrlanda mutfağının özel lezzetleri arasında yer alan sodalı ekmek, özellikle Kuzey Amerika'da sık sık tüketilmektedir. Sodalı ekmeğin ana malzemesi, ekmeğe kabarıklık veren karbonattır. Ülkemizde Kırklareli ve çevresinde tüketilen sodalı ekmek, farklı versiyonlarıyla da sunulabilir. Malzemeleriniz hazırsa, sodalı ekmek nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak kabaklı ekmek, mayasız ekmek ve puf ekmeği tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sodalı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı ayran
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı ekşi krema
  • 3/4 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 150 gram kuru üzüm

Sodalı Ekmek Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak fırını 175 dereceye ayarlayın ve pişirme kalıbını tereyağı ile yağlayın.
  • Bir kabın içerisine un, şeker, kabartma tozu, kuru üzüm, kimyon ve karbonat ekleyerek karıştırın.
  • Farklı bir kabın içerisinde yumurta, ekşi krema ve ayranı karıştırın.
  • Unlu karışımı yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru, istediğiniz şekilde pişirme kalıbına yerleştirin.
  • Hamurun üzerine bıçak yardımıyla çizikler atın.
  • Ekmeği, yaklaşık 1 saat 15 dakika boyunca fırında pişirin. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sodalı Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirebilirsiniz.
  • Her fırının pişirme süresi farklıdır. Bu yüzden pişirme esnasında mutlaka ekmeğinizi kontrol edin.
  • Küçük porsiyonlar için hamuru 3-4 bezeye ayırarak da pişirebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!