ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU EGE YEMEKLERİ EGE USULÜ KAŞIK HELVASI

> EGE USULÜ KAŞIK HELVASI
Ege usulü kaşık helvası
5 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ege usulü kaşık helvası tarifi için malzemeler
  • 250 g un
  • 100 ml zeytinyağı
  • 120 g tereyağı

Şerbeti için

  • 400 g toz şeker
  • 1 lt su
Ege usulü kaşık helvası Nasıl Yapılır

  • Su ve şekeri eriyene kadar ısıtıp kenara alın. Tencereye önce yağları, sonra unu koyup yavaş yavaş unun kokusu çıkana kadar ve rengi açık kahverengi bir renk olana kadar kavurun. Ilık şerbeti ekleyip karıştırın ve koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın. 10 dakika dinlendirip, kaşık ile şekil vererek servis tabağına aktarın. İsterseniz içine badem, ceviz veya fındık da koyabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.