Ege usulü kaşık helvası

Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Ege usulü kaşık helvası tarifi için malzemeler
- 250 g un
- 100 ml zeytinyağı
- 120 g tereyağı
Şerbeti için
- 400 g toz şeker
- 1 lt su
Ege usulü kaşık helvası Nasıl Yapılır
- Su ve şekeri eriyene kadar ısıtıp kenara
alın. Tencereye önce yağları, sonra unu koyup yavaş yavaş unun kokusu
çıkana kadar ve rengi açık kahverengi bir renk olana kadar kavurun. Ilık
şerbeti ekleyip karıştırın ve koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın. 10 dakika
dinlendirip, kaşık ile şekil vererek servis tabağına aktarın. İsterseniz
içine badem, ceviz veya fındık da koyabilirsiniz.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!