ANASAYFA TARİFLER EGE YEMEKLERİ ÇİNGENE PİLAVI

Çingene Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çingene Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg tulum çökeleği
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 4 sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Çingene Pilavı Nasıl Yapılır?

Tulum çökeleğini bir kabın içine alıp ufalayın. Domates, biber ve soğanı küçük doğrayıp çökeleğe ekleyin. Maydanozu kıyıp ekleyin. Zeytinyağı ve çok az tuz ekleyip karıştırın. Servis yapın.

Yapımı pratik, lezzeti nefis ismi ise şaşkınlık yaratan çingene pilavı iftar sofralarında hafiflik arayanlar için güzel bir seçim.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!