ANASAYFA TARİFLER İÇ ANADOLU YEMEKLERİ PAÇIK YEMEĞİ

Paçık Yemeği

Paçık Yemeği

Afyonkarahisar'ın meşhur paçık yemeği, kuzu paçadan yapılır. Ekmek ve yoğurtla birleştirerek servis edilen bu yemek için hazırsanız, paçık yemeği tarifinin detayları aşağıda. 

Afyonkarahisar'dan alternatif bir lezzet için ilibada dolması tarifine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Paçık Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuzu paça eti 
  • 3 diş sarımsak 
  • ½ adet bayat afyon ekmeği
  • 20 gr tereyağı 
  • 50 gr süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz 

Paçık Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Paçalar tuzlanır, tencereye alınarak üzerlerini geçecek kadar suda yaklaşık 2 saat haşlanır. 
  • Haşlanan paçanın etleri alınır. 
  • Yoğurt içerisine ezilmiş sarımsak ilave edilir. 
  • Afyon ekmekleri küp küp doğranarak fırında bir süre kızartılır. 
  • Servis tabağına alınan ekmeklerin üzerine paça etleri koyulur. 
  • Süzme yoğurt gezdirilir.
  • Tereyağı kızdırılarak üzerine ilave edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!