ŞAMBALİ

8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şambali tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı

Şurup için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı tozşeker

Üzeri için

  • 10~12 antepfıstığı içi
Şambali hazırlanışı

Özel günlerimize uygun tatlı tarifleri arasında üst sıralarda bulunan tatlımıza başlayalım. Şekerle yoğurdu bir kaba alıp çırpın. İrmik, un, karbonat ve antepfıstığı içini ilave edip karıştırın. Fırın kabını yağlayıp hamuru içine dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Karışım koyulaştığında tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şurubu şambalinin üzerine gezdirip yarım saat bekletin. Antepfıstıklarıyla süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!