ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ CENNET KÜNKÜ (CENDERE BAKLAVASI)

Cennet Künkü (Cendere Baklavası)

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cennet Künkü (Cendere Baklavası) Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 su bardağı su
  • 1 rulo kaymak
  • 125 gr yumuşak tereyağı
  • 1 yumurta
  • Nişasta

Şerbeti için

  • 500 gr toz şeker
  • 1 dilim limon
  • 2 su bardağı su

Süslemek için

  • Antep fıstığı

Cennet Künkü (Cendere Baklavası) Nasıl Yapılır?

Bol kaymaklı, bol fıstıklı muhteşem tatlı tarifi. Un, tereyağı ve suyu yoğurup hamur yapın. Gerekirse su ekleyin. Tezgaha nişasta serpip hamuru merdane yardımıyla yufka şeklinde incecik açın.

Her yufkayı oklavaya sarıp iki tarafından iterek buruşturun. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin.

Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine dökün. Aralarına kaymak doldurun. Kırık Antep fıstığı serpip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!