Cennet Künkü

Cennet Künkü
27 Eylül 2021

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan cennet künkü, 'cendere baklavası' ismiyle de bilinir. Bursa mutfağında önemli bir yere sahip olan bu baklava, düğün zamanı kız evinde hazırlanır ve erkek tarafına götürülür. Bayram ve özel günlerde de sunulan cennet künkü, nişan bohçasına konulmasıyla bilinir. Malzemeler hazırsa, cennet künkü tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kilis mutfağından cennet çamuru tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Cennet Künkü için

Malzemeler

Hamur için:

  • 1 adet yumurta 
  • 50 gr yoğurt 
  • 40 ml Ayçiçek yağı
  •  Karbonat 
  • Tuz 
  • 250 gr un 

Şerbet için:

  • 1 litre su 
  • 1 kg şeker 
  • ½ limon suyu 
Cennet Künkü

Nasıl Yapılır

  1. Şerbet için şeker ve su bir tencerede kaynatılır, limon suyu eklenerek kaynatmaya devam edilir. 10 dakika sonra altı kapatılarak soğumaya bırakılır. 
  2. Hamur için olan bütün malzemeler bir kapta karıştırılarak hamur kıvamına getirilir.
  3. Hamur bezelere ayrılır ve üstü kapatılarak yarım saat dinlendirilir. 
  4. Bir tavada kızartmak için yağ kızdırın. 
  5. Hamur bezeleri açılır ve uzunlamasına şeritler kesilir. 
  6. Çatalın etrafına spiral şeklinde sarılır. Kızgın yağda çatalla birlikte döndürerek kızartılır. 
  7. Kızaran hamur soğuk şerbete atılır. 
  8. Ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo